Een dagje meelopen

05-03-2021

Op donderdag 4 maart heb ik een dagje meegelopen met Stichting Present Den Helder. Dat idee is ontstaan uit een loopbaantraject waar ik in zit.
De dag begon goed met een warm welkom door Herman en Anneke, de coördinatoren van Stichting Present. Onder het genot van een kopje koffie kreeg ik uitleg over de Stichting en de verschillende projecten die ze oppakken. Alles is erop gericht om mensen uit de regio te helpen met hun hulpvraag. Dat is de ene keer een verhuizing, de andere keer het opknappen van een tuin of het schilderen van een huis.
Het project van vandaag was een verhuizing binnen Den Helder. Met vaste vrijwilligers Roel, Hans en Richard ben ik aan de slag gegaan. De bewoonster en hulpverlener Dewi stonden ons al op te wachten en waren erg blij met de hulp. Onder hun goede begeleiding hebben we met een busje, aanhangwagen en later de vrachtwagen de klus geklaard. We hebben eerst de spullen in het nieuwe huis gezet en daarna nog even geholpen met het schoonmaken van het witgoed. Hopelijk zal de bewoonster heel veel plezier beleven aan haar nieuwe huis.
Als afsluiter hebben we nog een kop koffie met elkaar gedronken en de klus geëvalueerd. Het was een succes!
Daarna ben ik met Anneke naar een andere klus gegaan in Schagen. Daar waren twee vrijwilligers druk in de weer met behangen in een woning waar straks iemand voor het eerst alleen gaat wonen. Haar vader stond toevallig buiten en gaf aan dat hij zo dankbaar was met alle hulp die hij kreeg van Stichting Present.
Met een goed gevoel keerde ik naar huis. Ik vind het ontzettend mooi om te zien met hoeveel passie en enthousiasme de medewerkers en vrijwilligers van Stichting Present en het Boelhuys zich inzetten voor de medemens!
Hartelijk bedankt voor deze dag.
Andrea