Ook in de lock down

18-01-2021

Ook in deze tijd van de lock down is Present Den Helder en Texel met veel projecten bezig die wèl kunnen binnen de richtlijnen van het RIVM.

Afgelopen december hebben we ondanks, of misschien juist wel dankzij de corona maatregelen een hoop acties mogen begeleiden. Er is veel gebeurd en in totaal zijn er meer dan duizend mensen bereikt! Wat hebben we allemaal gedaan:
De Julianaschool heeft met de leerlingen van alle groepen 800 kaarten geschreven! Deze kaarten zijn door vrijwilligers van present in wijken onderverdeeld en rondgebracht.
De Schooterduijn heeft potjes beplakt en beschilderd, deze potjes zijn gebracht naar mensen met een beperking in Julianadorp. De potjes werden met veel plezier ontvangen! Voor een indruk, klik hier.
De lichtlijn heeft een filmpje gemaakt en een kerstattentie voor de bewoners van Het Houwinghuis. Ook dit was een groot succes.
De kleine Reiziger heeft verrassingspakketten gemaakt voor 8 gezinnen in het AZC. Zij hadden nog zoveel materiaal over dat we daarmee de bewoners van het blijf van mijn lijf huis ook heel blij konden maken.
Grote complimenten voor deze scholen die dit ineens allemaal versneld af moesten werken omdat de scholen eerder dicht gingen wegens de verscherpte corona maatregelen.  Ze hebben het toch allemaal tijdig voor elkaar gekregen. Chapeau!
Mavo aan Zee heeft weer skylines verkocht. Dit is een prachtig stukje houtzaagwerk met daarop alle hoogtepunten van de gemeente Den Helder. Ze hebben hiermee een fantastisch bedrag opgehaald van € 800,00!! Dit zal gebruikt worden voor de zomeractie in juli.
Ook hebben we weer mee mogen doen met actie pepernoot. Hierbij konden we aan aantal gezinnen opgeven voor een cadeaubon van de V&D. Dit werd gesponsord vanuit het kinderhulp fonds.
Er zijn meer dan 100 vrijwilligers geweest die zich hebben opgegeven als kerstpresentje en zo evenzoveel mensen hebben blij gemaakt met een kaartje, zelfgebakken lekkers of een pakket vlak voor kerst.
Ook de vrijwilligers van de sociale flexgroep zijn hard bezig geweest om voor de ouderen die zij regelmatig bezoeken een pakketje te maken.
Als ik dat zo opnoem besef ik weer hoe fantastisch het is dat er zoveel mensen zijn in Den Helder die bereid zijn om iets te doen voor een ander.
Alle vrijwilligers die aan deze  projecten hebben meegewerkt op wat voor manier dan ook, bedankt voor jullie inzet! het was geweldig!