Meet & Eat

Op vrijdag 21 april 2023 staat weer een Meet & Eat avond gepland. Tweemaal per jaar organiseert Stichting Present deze bijzondere ontmoetingsavonden, in samenwerking met het COA-AZC Schalkhaar (Deventer). Ondertussen zijn er allerlei nieuwe ontwikkelingen vanwege de oorlog in de Oekraïne, maar er is ook nog steeds veel animo bij de bewoners van het AZC, om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Maar vooral om elkaar te ontmoeten.

Tijdens een Meet & Eat avond ontvang je als gastgezin twee (of meer) vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten. Samen eten verbindt, de ontmoeting helpt in de integratie en er ontstaat zoveel meer begrip over en weer.

Juist de ontmoeting is ook van grote waarde voor de gastgezinnen. Een greep uit de reacties:

“We hebben veel begrip gekregen voor hun situatie, maar ook gezellige, hartverwarmende mensen ontmoet!”

 “Wij hebben een ontzettend gezellige avond gehad met onze gasten. We hebben gelachen, gehuild, gezongen en uiteraard gegeten met elkaar. Het was voor ons allemaal een bijzonder mooie ervaring. Wij houden zeker contact met elkaar…”

Vind je het leuk om zoiets voor vluchtelingen te betekenen? Dan zijn we op zoek naar jou! Aanmelden als gastgezin kan via www.presentdeventer/gastgezin . Je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen er plaats is aan tafel. Wacht niet te lang, meld je aan vóór 10 april!