Kerstengel verrast inwoners Twello

18-12-2018

Niet alleen in Deventer zijn Kerstengelen in functie, ook in Twello.
Lees de ervaringen in onderstaand nieuwsbericht


Kerstengelen brengen in de weken voor Kerst licht en aandacht bij inwoners van Twello.

De ontvangers zijn opgegeven door hulpverleners en particulieren, omdat ze wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. De dertig Kerstengelen laten zich van hun creatieve kant zien, en maken zelf een mooie kaart of gedicht of ze bakken iets lekkers, en brengen dat bij de ‘begunstigde’.

“Ik ben de eerste keer met een klein presentje op pad gegaan”, vertelt Kerstengel Mirande Messink, “en ik werd direct met open armen ontvangen. We hebben gezellig een kop koffie gedronken. De tweede keer had ik een theedispenser gemaakt en daarbij zelfgebakken koekjes. De mevrouw gaf me haar telefoonnummer, zodat we kunnen appen voor een volgende afspraak.”

Mirande weet nu al zeker dat ze volgend jaar weer Kerstengel wil zijn. “Ik maak niet alleen deze mevrouw heel erg blij, maar mezelf ook!” Ze krijgt bijval van een collega-Kerstengel: “Het is een bijzonder fijne ervaring om iets voor mensen te betekenen”, vertelt hij, “de aanloop naar Kerst is hierdoor intenser. Verbinding met mensen staat bij mij hoog in het vaandel. Wat is dan mooier dan deze actie!”

De actie Kerstengel is een initiatief van Stichting Present en de Dorpskerk Twello.

Lees meer...