Present helpt de slingers op te hangen!

30-08-2018

Present Deventer verwelkomt Joke Hofman, directeur bestuurder van Woonbedrijf ieder1, als nieuwe ambassadeur. Hofman reageerde enthousiast op de vraag of ze ambassadeur voor de stichting wilde worden. “De doelstelling van de Stichting Present sluit goed aan bij mijn persoonlijke overtuiging dat de wereld een stuk mooier wordt als we af en toe de handen uit de mouwen steken voor een ander”, aldus Hofman.

Woonbedrijf ieder1 biedt mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug door ze een goede en betaalbare woning te verhuren. Het hebben van een ‘thuis’ is voor de meeste mensen een essentiële randvoorwaarde voor een waardevol leven. Dat is de functie van woningcorporaties zoals Woonbedrijf ieder1. Soms is het hebben van een huis alleen niet genoeg en is net iets meer nodig. Dat kan hulp achter de voordeur zijn of persoonlijke aandacht. Hofman vult aan: “Een mooi Nederlands gezegde is dat je zelf de slingers moet ophangen. Dat klinkt eenvoudig maar is het voor sommige mensen niet. Present geeft  een steuntje bij het ophangen van de slingers. Het is mijn droom dat in Deventer wonen betekent dat je vanzelfsprekend bijdraagt aan een samenleving waarin hulp  geeft en krijgt, op de momenten dat dat nodig is. “

Hofman volgt Liesbeth van Asten als ambassadeur van de Stichting op. Van Asten, tot 1 september directeur bestuurder van wooncorporatie Rentree, is als ambassadeur gestopt vanwege het aanvaarden van een andere werkkring. Present Deventer werkt al jaren nauw samen met Woonbedrijf ieder1 en ziet uit naar een plezierige en constructieve samenwerking met Joke Hofman als nieuwe ambassadeur. Vrijwel alle praktische vrijwilligersprojecten van Present vinden plaats in huurwoningen van de diverse corporaties. Met alle corporaties zijn er nauwe contacten. Door de komst van Hofman blijven de corporaties ook binnen de ‘groep van ambassadeurs’ vertegenwoordigd.

Lees meer...