Team en Bestuur

Vanaf 2006 is Present in Deventer actief. Jaarlijks steken honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen en worden veel verschillende projecten uitgevoerd. Zoals schilderen, behangen, het opruimen van een vol huis of het onder handen nemen van een tuin, het poetsen van een vervuild huishouden. Maar ook wordt aandacht gegeven aan mensen die alleen zijn of bijna geen persoonlijke aandacht krijgen. Vrijwilligers brengen op een geheel eigen wijze gezelligheid in zorginstellingen. Er wordt gewandeld met mensen uit zorginstellingen, musical liedjes worden door groep 8 kinderen opgevoerd voor mensen met een verstandelijke beperking, een bedrijf levert Sint en Pieten voor een begeleid wonen project etcetera.

Al deze projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers uit kerken, de lokale politiek, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen. De aansturing hiervan vindt plaats door het Operationeel Team van Stichting Present Deventer.

Operationeel Team

Het Operationeel Team bestaat uit de coördinatoren Jitty Wiggers, Mirjam Goodijk en Michelle Nijhuis. Verder zijn er nog diverse projectbegeleiders die specifiek voor het begeleiden van projecten bij Present betrokken zijn.

Jitty Wiggers, Algemeen Coördinator 

Het is mijn passie om met mensen te werken! En waar kan dat beter dan bij Present. In 2011 ben ik begonnen als Coördinator Projecten en sinds 2020 ben ik werkzaam als Algemeen Coördinator. Een andere taak en een ander gezichtsveld, maar beiden met het doel om mensen te verbinden en samen de stad Deventer en omstreken mooier te maken. Een boeiende uitdaging. Ik kan mijn passie hier helemaal in kwijt!

 

 

Mirjam Goodijk, Coördinator Projecten

Wat ben ik blij dat ik Present mag zijn in Deventer! Sinds mei 2019 mag ik deel uitmaken van een enthousiast, gezellig team dat zich inzet om onze Hanzestad nog een stukje mooier te maken. Samen een beweging op gang brengen in Deventer (en omgeving), waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.
Ik heb al heel wat inspirerende verhalen gehoord, en ik weet zeker dat er nog veel zullen volgen. Ik ga vol enthousiasme en energie aan de slag. Wie weet tot ziens!

 

Ellen Ferwerda, Coördinator Bedrijven

Ik geniet er van om anderen te helpen en van betekenis te zijn in mijn omgeving, voor hulpbehoevenden. Sinds september ‘21 ben ik betrokken geraakt bij Stichting Present Deventer, allereerst als projectcoördinator. Ik voelde mij direct welkom in dit team en krijg er energie van om contact te hebben met verschillende mensen, van vrijwilligers, tot hulpontvangers en hulpverleners. Het is mooi om er met mijn neus bovenop te mogen staan als mensen een verschil maken in het leven van een ander, door tijd beschikbaar te stellen. Nu ben ik Coördinator Bedrijven. Ik ben onder de indruk van de vele maatschappelijk betrokken bedrijven in Deventer die zich willen inzetten om in te springen op de sociale en praktische noden van hulpbehoevende inwoners. Graag wil ik met deze bedrijven en ondernemers bedenken hoe we Deventer nóg mooier kunnen maken.

 

 

Michelle Nijhuis, Coördinator Match & Connect

Let’s connect!  – Sinds februari 2022 ben ik coördinator Match&Connect vanuit Stichting Present en draag ik bij aan het zorgen voor nóg meer verbinding in de gemeente Deventer. In dit project maken we een koppeling tussen maatjesgezinnen (en jongerenmaatjes) en jonge vluchtelingen of vluchtelinggezinnen, zodat er een jaar lang met elkaar op vriendschappelijke basis contact kan zijn. Zelf ben ik ook een jaar lang een maatje geweest; een absolute meerwaarde om te doen! Andere culturen zijn een bron van inspiratie en hoe mooi is het om je eigen blik te verruimen én anderen wegwijs te maken.  Ik vind het dus ontzettend tof om nu ook als coördinator een bijdrage te leveren aan dit prachtige project.

 

Vrijwilligers
Dieke van der Honing ondersteunt Present als administratief medewerkster. Zij zorgt onder meer voor een sluitende projectadministratie. Colette Koffeman ontwikkelt diverse marketingmaterialen voor Present in Deventer. We mogen een beroep doen op Christian Bollen voor het optimaliseren en bijhouden van onze website. En verder zijn er diverse mensen Present als flexer of projectbegeleider. Ieder met z’n eigen talent Present :)!

Huisfotografen
Bij Present is er een aantal mensen enthousiast en bereid om foto’s te maken van de projecten. Zij zorgen er samen voor dat de vrijwilligers goed in beeld komen en de foto’s het verhaal doen.

Het bestuur van Present Deventer bestaat uit de volgende personen:

  • Pauline Satter (voorzitter)
  • Frits Schutte (secretaris)
  • Matthijs Berkelaar (penningmeester)