Walk & Meet

Walk & Meetontstaan in coronatijd. Present kon vanwege de toen geldende maatregelen geen Meet & Eat avonden organiseren en Deventer Doet kon hierdoor geen vrijwilligerswerk voor mensen uit het AZC aanbieden. Wat kon wel? Wandelen! We sloegen de handen ineen en organiseerden het project Walk & Meet. In coronatijd een hele mooie manier om toch mensen te ontmoeten en samen een veilige en verantwoorde activiteit te ondernemen.

Het project bleek een groot succes! En ook zonder restricties door corona, nog steeds een gewilde en leuke activiteit. Want tijdens een wandeling praat het makkelijk en buitenlucht doet iedereen goed. Daarom blijven we deze manier van ontmoeten aanbieden. Wandel je mee?

 

Wandelen met een nieuwkomer

Wandelen! In samenwerking met het COA en Deventer Doet, organiseren wij Walk & Meet.

Wil jij wandelen met een nieuwkomer? Met iemand die in de vluchtelingenopvang woont en heel graag Nederlanders wil ontmoeten, de taal wil leren en Deventer wil ontdekken? Doe dan mee!

Hoe werkt het?

  • Present Deventer of Deventer Doet koppelt je aan iemand uit het AZC;
  • je neemt telefonisch of via WhatsApp contact op met degene aan wie je bent gekoppeld;
  • je maakt een afspraak om te gaan wandelen, wanneer het jullie uitkomt;
  • je spreekt af buiten bij de hoofdingang van het AZC, Frieswijkerweg 2, of op een andere plek die op de fiets te bereiken is;
  • je houdt rekening met de coronamaatregelen: wandelen met maximaal 2 personen, je houdt 1,5 meter afstand, de afspraak gaat niet door als één van beiden klachten heeft en niet bij elkaar in de auto;
  • de afstand, de route en tijdsduur is naar keuze, het gaat vooral om de ontmoeting;
  • als je het allebei leuk vindt, ben je natuurlijk vrij om vaker met elkaar af te spreken.

Wandelen…gezond én coronaproof! Meld je nu aan!