Zet je in via Present

Sinterklaas

Waar gaat het om?

Een actie om gezinnen met een minimum inkomen, waardoor er geen ruimte is om zelf Sinterklaas te vieren, een fijne Sinterklaasviering te bezorgen. We willen dit, zoals gebruikelijk voor Present, in samenwerking doen met vrijwilligers en hulpverleners.

Tijdens de Sinterklaas-actie gaan vrijwilligers verkleed als Sint en Pieten, met de jutezak erop uit om kwetsbare gezinnen een onvergetelijke middag te bezorgen. De cadeautjes voor de kinderen worden samengesteld door vrijwilligers (groepen, gezinnen, individuen). Zij krijgen een beknopte (geanonimiseerde) omschrijving van het gezin, zodat de cadeautjes zorgvuldig en persoonlijk uitgekozen kunnen worden.

Meedoen als gevende vrijwilliger(sgroep)

Wij zoeken circa 25 gezinnen, gespreksgroepen, individuen, collega- of bijvoorbeeld vriendengroepen die elk voor één (of meerdere) gezin(nen) in Deventer en omgeving een ‘Sinterklaas-verrassingspakket’ willen verzorgen. Als samensteller krijg je informatie over het gezin zoals interesses, leeftijden e.d., waardoor het mogelijk is een op maat afgestemd pakket te maken. Dit pakket lever je maandagavond 27 november bij ons in en zal woensdag 29 november door Sinten en Pieten bij de gezinnen langsgebracht worden.

Aanmelden als hulpverlener

Als hulpverlener kan je gezinnen voor deze actie aanmelden. Let daarbij op het volgende :

  • Inkomen op of onder het minimum;
  • Eén of meerdere kinderen tot de middelbare school leeftijd, waarvan minimaal 1 kind op de basisschool;
  • Woonachtig in de gemeente Deventer;
  • Gezinnen zijn zelf niet in de gelegenheid om Sinterklaas met pakjes te vieren (het is dus niet de bedoeling als extraatje, dat gezinnen twee keer Sinterklaas vieren).


Help je ons mee om deze Sint-actie weer tot een succes te maken ?!