Dit is Present

Present Nederland

Op tal van plekken in Nederland zijn we Present. Al vele vrijwilligers vonden via ons hun weg naar kortdurende projecten in hun eigen buurt of regio. Hun werk vormt een welkome aanvulling op de bestaande professionele hulpverlening. Daarbij is zo’n project doorgaans voor de hulpgever en de ontvanger verrijkend.

Present bestaat uit een netwerk van lokale stichtingen die statutair verbonden zijn met Stichting Present Nederland. Al sinds 2003 is dat een succesvolle formule. Na een goede start in Zwolle, breidden we ons in de loop der tijd snel uit in heel Nederland. Nu kennen we circa 75 lokale Present-stichtingen.

Netwerk

Present Nederland heeft als doel de ondersteuning van het netwerk van zelfstandige lokale stichtingen die de formule van Present adopteren. Present Nederland vormt daarbij een kleine, ondersteunende organisatie en is, als franchisegever, de bewaker van de formule. De kracht van dit netwerk uit zich door middel van ontmoeting, kennisdeling, training, kwaliteitswaarborging en innovatie.


Zo zorgen we voor een professionele organisatie in beweging, die inspeelt op maatschappelijke veranderingen.

Van betekenis zijn in jouw woonplaats

Wil jij je ook samen inzetten voor anderen?
In een dag maak jij het verschil, op de manier die bij jou of jullie past!
Ontdek waar Present actief is bij jou in de buurt.