Activiteit met statushouders

Gezocht: maatjes

Nederlandse maatjes gezocht voor statushouders

Als je nog maar net in Nederland bent en je wilt hier een leven opbouwen, dan is contact met Nederlanders van groot belang. Onderstaande statushouders die in Doetinchem wonen, zoeken een Nederlands maatje (alleenstaand, echtpaar of gezin) om regelmatig mee af te spreken en leuke dingen te doen. Als maatje heb je regelmatig contact, ongeveer een keer per twee weken, gedurende een jaar. Iets voor jou of jouw gezin? Lees meer over de werkwijze Meet&Connect.

Bij het matchen koppelen we alleen mannen aan mannen en vrouwen aan vrouwen.

Syrische jongeman wil graag in contact komen met Doetinchemse jongeren

Een man van 25 jaar uit Syrië, wil graag andere jongeren uit Doetinchem leren kennen om leuke dingen mee te doen. In zijn vrije tijd houdt hij van fitness, muziek luisteren en films kijken. Ook kookt hij graag (Arabisch). Het is zijn wens om dameskapper te worden.


24-jarige Syrische vrouw wil graag afspreken met Nederlandse leeftijdgenoten

Een jongedame van 24 uit Syrië, wil graag in contact komen met Nederlandse leeftijdgenoten. Ze heeft zelf een zoontje van bijna een jaar en vindt het leuk om bij haar thuis koffie te drinken, te wandelen en te kletsen.  Ze houdt ook erg van koken en bakken. Ze spreekt nog niet zo goed Nederlands maar wil het heel graag leren. 


Syrische dame zoekt Nederlandse vriendin

Een mevrouw, 55 jaar en woonachtig in Doetinchem, wil heel graag een Nederlandse vriendin om Nederlands mee te praten en gezellige dingen te ondernemen, bijvoorbeeld een stukje wandelen of koffie drinken. Ze bezoekt al jaren Klets&Koek. Dan zegt zij regelmatig tegen andere deelnemers:  ‘Nederlands praten en niet Arabisch’. 

Eritrese vrouw wil graag contact met Nederlandse

Een mevrouw uit Eritrea (44 jaar oud), heeft wel Eritrese vrienden in Doetinchem maar wil juist graag contact met een Nederlandse vrouw. Onder andere om de Nederlandse taal beter te leren maar ook om leuke dingen mee te doen. Haar man en kinderen redden zich goed met de Nederlandse taal, maar zelf spreekt ze maar een paar woorden Nederlands. Zij houdt van gezelligheid, bijvoorbeeld samen koffie drinken en samen eten. Zij woont samen met haar man en hun vijf kinderen.

Meer weten?

Wil je graag meer weten of graag in contact komen met een van de mensen die hierboven zijn beschreven, mail dan naar Jasmijn Wagenaar of Jiske van Braak: statushouders@presentachterhoek.nl