Jong Present

Jong Present: De Maatschappelijke Diensttijd van Present

Jong Present, de Maatschappelijke Diensttijd van Present is eind 2018 gestart. We hopen hiermee een beweging van jongeren te creëren die de nieuwe generatie vormt van omzien naar elkaar. Jong Present is een traineeship waarbij jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen, mensen ontmoeten die ze anders niet zo snel zouden tegenkomen en de maatschappij kunnen ontdekken. Een traineeship duurt 80-100 uren verdeeld over 3-6 maanden.

In het schooljaar 2021/2022 start een groep studenten van het Graafschap College met een traineeship Jong Present. In het vorig schooljaar waren er twintig trainees van het Graafschap College, klik hier om te lezen hoe trainees Fleur en Rachelle dit hebben ervaren. We zijn nog in overleg met andere scholen om ook hun studenten deze ervaring te bieden.

Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar hebben we ook een individueel traineeship op MBO+/HBO-niveau. Klik hier voor de vacature.

Jong Present: unieke werkervaring

Present zet haar netwerk, werkwijze en expertise speciaal voor jongeren in om aan de slag te gaan voor en met kwetsbare mensen. Ze leren om te werken in teamverband en wat er allemaal komt kijken bij complexe hulptrajecten. Daarnaast krijgen ze niet alleen een breder beeld van de Nederlands samenleving maar ook van grote maatschappelijke vraagstukken. Kortom een unieke en verrijkende werkervaring die voor werkgevers een grote plus vormt.

Inhoud traineeship

Het traineeship start met een kennismaking met het werk van Present. Na de kennismakingsfase gaan de trainees aan de slag met hun persoonlijk ontwikkelplan. Op basis van hun persoonlijke talenten en interesses werken ze vervolgens aan een praktijkopdracht. Present biedt hierbij ondersteuning en geeft de jongeren de mogelijkheid om gerichte trainingen te volgen bij Present Nederland.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Jong Present, kun je contact opnemen met Ellen Klaasen, T 06 44717869 of ellen.klaassen@presentachterhoek.nl.