Ontmoeting met statushouders

Meet&Connect

Als je nog maar net in Nederland bent en je wilt hier een leven opbouwen, dan is contact met Nederlanders van groot belang. Met het project Meet&Connect worden statushouders gekoppeld aan Doetinchemmers. Als maatje heb je regelmatig contact, ongeveer een keer per twee weken, gedurende een jaar.

Tijdens dit jaar spreek je met elkaar af en onderneem je activiteiten op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Je kunt bijvoorbeeld wandelen, helpen met het huiswerk als het een jongere betreft, samen boodschappen doen en koken, een spelletje doen enzovoort. Zo help je op een laagdrempelige manier een statushouder wegwijs te worden in Nederland en de taal beter te spreken en te begrijpen. Iedereen kan meedoen; alleen, samen of als gezin. En, hoe bijzonder is het dat je als maatje ook leert over andere culturen! Er zijn op dit moment meerdere statushouders op zoek naar een Nederlands maatje, lees hier wie ze zijn.

Khulud en Suzanne hebben een warme vriendschap overgehouden aan Meet&Connect. Je leest er hier meer over.
Ook Kbret en Remko ten Brinke werden aan elkaar gekoppeld. Lees hier hoe dat verliep.

Hoe werkt het?

Wanneer je je aanmeldt, volgt een intakegesprek. Rekening houdend met je wensen en interesses wordt er een match gemaakt met een statushouder. Hierin werkt Present onder andere samen met Vluchtelingenwerk, Buurtplein en Laborijn. Na een eerste ontmoeting spreek je onderling met elkaar af. Gedurende het jaar organiseert Present een trainingsbijeenkomst en zijn er intervisiemomenten.

Lees hier meer over de werkwijze van Meet&Connect

Meer informatie en aanmelden
Lijkt het je leuk om je alleen, als echtpaar of gezin te verbinden met statushouders? Mail dan voor meer informatie naar statushouders@presentachterhoek.nl. Aanmelden kan via de button hieronder.