Nieuws

Dans en muziek op Internationale Vrouwendag

9 maart 2023

‘Ik gun het alle vrouwen om in vrijheid te kunnen bewegen’

Ruim vijftig Doetinchemse vrouwen uit maar liefst negen verschillende landen vierden woensdag 8 maart samen Internationale Vrouwendag met zang, dans en muziek in het Amphion Cultuurbedrijf aan de Hofstraat 2. Ze deden dit tijdens de multiculturele vrouwenochtend Klets&Koek van Present. Ester van de Haar, mede-directeur Amphion Cultuurbedrijf, opende de bijeenkomst op deze bijzondere dag met bevlogen woorden. “Ik ben me er zeer zeker van bewust dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om als vrouw dezelfde kansen te krijgen als mannen. Ik voel me bevoorrecht dat ik, geboren in Nederland, de mogelijkheden heb gekregen om te zijn wie ik nu ben. Ik heb altijd in vrijheid kunnen bewegen, mijn eigen keuzes kunnen maken en heb in mijn opvoeding meegekregen de kansen die je krijgt, te benutten. Dat gun ik iedereen”. 

In vrijheid bewegen werd daarna letterlijk in de praktijk gebracht. De deelnemers, afkomstig uit Syrië, Turkije, Nederlandse Antillen, Irak, Eritrea, Finland, Oekraïne, Soedan en Nederland, volgden een dansworkshop onder leiding van enthousiaste dansdocent Femke Nieuwenhuis. Het kostte haar weinig moeite om de vrouwen aan het bewegen te krijgen. Er werd aangemoedigd, geklapt, gejoeld en vooral ook veel samen gelachen. De dansworkshop werd afgesloten met dansen uit verschillende culturen.

Aansluitend genoten de deelnemers van een heerlijke lunch met Turkse lekkernijen, gemaakt door Ayse Benli. Dat muziek, dans en eten verbindt, was deze ochtend overduidelijk.

De ochtend is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage die Present Doetinchem in februari mocht ontvangen van het Coöperatiefonds van Rabobank Graafschap.

Klets&Koek

Present Doetinchem organiseert maandelijks op woensdagochtend Klets&Koek voor vrouwen van verschillende culturen. Kijk hier voor meer informatie over Klets&Koek.