Nieuws

Jong Presenters organiseren leuke middag voor kinderen in schouwburg Amphion

1 april 2022

22 Achterhoekse kinderen van 8 t/m 12 jaar en hun ouders werden zondag 27 maart getrakteerd op een theatervoorstelling van Checkpoint Theater in schouwburg Amphion. Deelname aan culturele activiteiten is niet voor iedereen weggelegd. De Heutink Foundation stelde daarom kaarten beschikbaar voor twee voorstellingen en vroeg aan Present Achterhoek om een middag uit voor kinderen te organiseren, die normaal niet in het theater komen. Voorafgaand aan de voorstelling organiseerden trainees van Jong Present leuke activiteiten voor de kinderen. Na de show van Checkpoint Theater was er nog een Meet & Greet met de cast.

Leuk programma

De tien trainees Jong Present hadden een leuk programma bedacht voor de kinderen. Er werd geschminkt, er werden cup cakes versierd en opgegeten, vliegtuigjes gevouwen en geknutseld. Ondanks dat sommige kinderen het best een beetje spannend vonden zo voor het eerst in het theater, deden ze enthousiast mee met de activiteiten. Dat gaf de trainees veel voldoening. “Ik vond het super leuk! De kinderen waren stuk voor stuk hartstikke enthousiast”, liet een van hen na afloop weten. De voorstelling van Checkpoint Theater was de eerste van twee. In mei is er nog een voorstelling voor kinderen van 4 – 8 jaar. Ook dan worden er voorafgaand aan de voorstelling activiteiten georganiseerd door de Jong Presenters.

Over Jong Present

Jong Present is de maatschappelijke diensttijd van Present Achterhoek en biedt jongeren de kans om praktijkervaring op te doen. Op dit moment volgen 25 studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College een traineeship Jong Present. Je vindt hier meer informatie over Jong Present.