Klets&Koek: multiculturele vrouwenochtend in Blend

05-04-2019

Onder het genot van een goede kop koffie, thee en iets lekkers was dinsdag 26 maart de aftrap van Klets&Koek bij Blend aan de Gasthuisstraat in Doetinchem. Met Klets&Koek wil Present Doetinchem verbinding leggen tussen vrouwelijke nieuwkomers en Nederlandse vrouwen. Ruim dertig vrouwen van begin twintig tot in de zeventig, uit Afghanistan, Eritrea, Somalië, Syrië en Doetinchem kwamen naar Blend om elkaar te leren kennen. Al snel werd duidelijk dat er heel veel is wat de vrouwen met elkaar verbindt.

Nadat iedereen zich aan de hand van een kennismakingsspel had voorgesteld, was het ijs al snel gebroken. “Leuk om zo bij elkaar te komen, het doet me denken aan toen ik jong was en actief in de vrouwenbeweging eind jaren zestig, begin jaren zeventig”, vertelde een van de vrouwen aan de groep.

Een aantal vrouwen had veel plezier met het doen van een creatieve activiteit. Andere vrouwen genoten van de koffie, koek en kletsten met elkaar over kinderen, lekker eten, dansen, enzovoort. “Ik vind het zo gezellig. De volgende keer neem ik mijn Syrische vriendinnen mee”. Op 30 april komen de vrouwen weer bij elkaar, tot die tijd houden ze contact via de Klets&Koek WhatsApp groep.

Klets&Koek is gestart vanuit de vraag en behoefte  van vrouwelijke nieuwkomers naar contact met Doetinchemse vrouwen om de Nederlandse taal te leren en samen leuke dingen te doen. “De Klets&Koek-ochtenden organiseren we een keer in de maand. We hopen dat het een fijne, gezellige en veilige plek wordt waar vrouwen elkaar ontmoeten, vriendschappen ontstaan, talenten met elkaar gedeeld worden en we van elkaar leren”, vertelt Carlijn Wiltink van Present.

(Foto: Giovanni Tunzi)

Lees meer...