Nieuws

Leerlingen AOC Oost en ISK samen aan de slag

27 april 2018

[Foto’s Giovanni Tunzi + PR Present Doetinchem]

Leerlingen van Het Groene Lyceum van AOC Oost en de ISK (Internationale Schakelklas) van het Graafschap College zijn onlangs in gemixte groepen met elkaar aan de slag gegaan met projecten van Present Doetinchem. Een geslaagde middag met leuke en warme ontmoetingen tussen jongeren uit diverse culturen en de mensen die ze hebben geholpen.

De twee groepen kwamen samen naar aanleiding van een vraag van een leerling van Het Groene Lyceum. Zij wilde graag samen met haar klas een vrijwilligersproject uitvoeren in het kader van burgerschapsvorming. Zij schakelde hierbij Present in, die hen koppelde aan de leerlingen van het ISK. Voor de jonge nieuwkomers is het vaak moeilijk om contact te leggen met Nederlandse jongeren. Door samen deze projecten te doen, is een eerste stap gezet. “De jongeren kijken positief terug op de middag. Ze vonden het spannend om samen te werken met de leerlingen van het AOC. Ik denk dat het ijs snel zal breken, wanneer ze vaker iets samen doen”, laat een docent van het ISK in de evaluatie weten. “Ze vonden het wel heel fijn om mensen te helpen die wel een steuntje konden gebruiken.”

De jongeren pakten in gemengde groepen vier projecten van Present op. Een groep organiseerde voor bewoners van Den Ooiman een bingo en ging met de bewoners volksdansen. Een andere groep organiseerde verschillende workshops op het AOC. En de twee laatste groepen gingen aan de slag bij mensen thuis die begeleiding krijgen vanuit Zozijn. Bij een alleenstaande moeder heeft een team van leerlingen de tuin opgeruimd en netjes gemaakt. Het andere team heeft bij een mevrouw behang verwijderd en de muren gesausd. Een hulpontvanger zei: “De voorbereidingen zijn goed verliepen. De dag zelf was leuk, de jongens waren erg aardig en coördinator van Present ook. Ik ben erg blij met het resultaat.

Lijkt het jou ook leuk om samen met klasgenoten, collega’s of vrienden iemand anders te helpen, neem dan contact op met Josefien Nahuis.