Nieuws

Onderzoek naar effecten ‘Meet&Connect’

15 juli 2017

Solange van der Kolff, masterstudent sociale geografie aan de Radboud Universiteit, loopt bij de provincie Gelderland een jaar lang stage.

‘Ik heb van het programma Leefbaarheid van de provincie de opdracht gekregen om te onderzoeken wat de effecten zijn van hun subsidieregeling. Ze willen graag weten wat burgerinitiatieven voor effect hebben en hoe het bijdraagt aan versterking van de sociale samenhang in wijken of dorpen. Wat voor verbondenheid ontstaat er (in de wijk) door een burgerinitiatief en wat voor mechanismes zitten hierachter? Zij doet daarom in het kader van mijn afstudeerscriptie onderzoek naar hoe burgerinitiatieven bijdragen aan sociale cohesie.

Ik heb jullie project uitgekozen omdat jullie een zeer uniek initiatief hebben en ik denk dat veel van jullie project geleerd kan worden. Daarnaast zijn ze bij het programma Leefbaarheid ook erg benieuwd naar wat er met burgerinitiatieven in de praktijk gebeurt. Het programma Leefbaarheid waar deze subsidieregeling voor burgerinitiatieven onder valt bestaat nog maar kort en zij zouden ze graag lering trekken uit dit onderzoek. ‘

We zien uit naar de resultaten!