Nieuws

Ontmoeting en hulp tijdens ‘Fractiedag’ Present 

15 oktober 2021

Twintig Doetinchemse fractieleden van het CDA, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en VVD hebben zich tijdens de ‘Fractiedag’ van Present Doetinchem op zaterdag 9 oktober ingezet voor een mede-Doetinchemmer.  “Fijn iets te kunnen doen voor iemand. Wat me is bijgebleven is dat de vrouw die we hielpen eerst afstand hield, maar toch al vrij snel het contact zocht en mee heeft geholpen”, liet een van hen na afloop weten. Ook andere fractieleden genoten van de ontmoeting. “Het was leuk om te doen, vooral omdat de meneer waarmee ik in gesprek was ondanks zijn beperking scherp uit de hoek kon komen waardoor ik er zelf ook iets van geleerd heb.” Dat is precies wat Present wil bereiken contact tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten.  

De fracties van het CDA en GroenLinks gingen tijdens de dag praktisch aan de slag. De CDA’ers knapten de tuin van een alleenstaande moeder op. Ze snoeiden en ruimden de tuin op en brachten het afval weg. Resultaat een lege tuin, die de moeder nu zelf leuk kan gaan inrichten. Drie fractieleden van GroenLinks hielpen een andere alleenstaande moeder samen met flexvrijwilliger Adrie bij het duurzaam en biodivers aanplanten van haar tuin. 

 De PvdA-fractie gingen op bezoek bij het Vijverberghuis. Ze dronken hier koffie en thee met de bewoners met dementie en gingen aansluitend met hen wandelen. Ondertussen werd er lekker met elkaar gekletst. De fractieleden van ChristenUnie/SGP dronken samen koffie/thee, speelden spelletjes en wandelden met bewoners van Den Ooiman. Leden van de VVD maakten herfstbloemstukken met een aantal bewoners van Schavenweide. “Heel leuk om te doen! Fijn om te zien hoe ouderen opfleuren van oprechte aandacht”, aldus een van de fractieleden.

Doe ook mee! 

Wil je ook samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Meld je dan nu aan!

Foto’s: Giovanni Tunzi