Nieuws

Studenten aan zet!

19 oktober 2017

Onlangs waren 35 studenten actief voor Present. In vijf verschillende projecten gingen ze opruimen en schoonmaken bij een alleenstaande moeder, balkons schoonmaken bij Siza, waarbij een gezellig praatje niet ontbrak en werden er twee tuinen onderhanden genomen. Bij één van deze tuinen kwamen zelfs de buren een handje helpen, en de nieuwe heg werd gesponsord door Tuincentrum Peer. Een ander groepje studenten sloot aan bij het borreluurtje van zorgcentrum Waterrijk.
Er is hard gewerkt en er waren mooie ontmoetingen tussen jongeren, ouderen en mensen in een kwetsbare situatie. Omzien naar elkaar, daar draait het om!

De studenten waren enthousiast en waardeerden de projecten met gemiddeld een 9! Geniet hieronder van een aantal reacties van hen:

  • Tof om handen uit de mouwen te steken om mensen die ergens niet aan toe komen even op weg te helpen.
  • Het was lekker hard werken in de tuin om een heg neer te zetten. Wat me bij bleef, was hoe blij de mensen waren met wat we hadden gedaan.
  • Ik heb het project als zeer positief ervaren. Ik vond het bijzonder om te merken dat de oudere mensen verlegen zaten om een praatje en heel veel uit zichzelf gingen vertellen.
  • Het was een leuk project om te doen met dit weer. Het bleek ook weer dat vele handen licht werk maken. Het schrijnende is dat als je de puinhoop in die tuin ziet, gelijk bij jezelf de gedachte hebt: daar heeft iemand de boel flink laten verwaarlozen. Maar als je er 2 uur hebt geholpen en de vader van het gezin over de problemen waar hij mee te maken heeft gehad, heb je alleen maar respect voor het gezin, dat het de stap heeft durven zetten om hulp in te schakelen. Het leuke was dat er ook nog buren kwamen helpen toen ze zagen dat we met een groep bezig waren. 
  • Wat mij bijgebleven is, is de grote dankbaarheid van de mensen bij wie we geholpen hebben. Dus vooral zo doorgaan met deze projecten!
  •