Vrouwen Klets&Koek ontmoeten elkaar buiten

09-07-2020

Circa twintig vrouwen vanuit alle windstreken hebben elkaar begin juli voor het eerst sinds vier maanden weer ontmoet tijdens de multiculturele vrouwenochtend Klets&Koek van Present Doetinchem. In de tussentijd hadden de meesten van hen contact met elkaar onderhouden via de WhatsApp-groep van de vrouwen, maar het is toch leuker om elkaar na zo’n lange tijd weer in de ogen te kunnen kijken en Nederlands met elkaar te spreken. “Ik vind het fijn om te praten met Nederlanders, want zo leer ik de taal beter”, vertelde een van de vrouwen. Het doel van de vrouwenochtend is verbinding maken tussen vrouwelijke nieuwkomers en Nederlanders in Doetinchem, om beter Nederlands te leren spreken en elkaar en elkaars cultuur beter te leren kennen. “Ik heb genoten vandaag, het was een gezellige ochtend” was een veelgehoorde reactie na afloop.

Vanaf de Bleek vertrok de groep in drietallen voor een wandeling naar het AmphionPark waarbij ze de opdracht kregen om met elkaar na te denken over de invulling van de ochtenden na de zomervakantie. Een bezoek aan de stadsboerin Doetinchem, iets vertellen over je taal en cultuur aan de hand van een meegebracht voorwerp of foto, een stadswandeling maken, koffieschenken waren de ideeën die naar voren kwamen en die zeker zullen terugkomen wanneer Klets&Koek vanaf september weer begint. De ochtend werd afgesloten met een ijsje in de zon en een oproep om elkaar ook in de zomervakantie op te zoeken en samen iets te gaan ondernemen. Hiervoor kregen alle vrouwen een Klets&Koek-presentje mee met een kartonnen beker, een theezakje, een zakje oploskoffie en koekjes.

De multiculturele vrouwenochtenden worden iedere maand (behalve in augustus) gehouden op de eerste dinsdag van de maand. De vaste locatie was Blend aan de Gasthuisstraat, maar omdat deze locatie gesloten is, wordt er nu gezocht naar een nieuwe plek. De Klets&Koek-ochtenden worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rabobank Coöperatiefonds en het Fonds Gemeente Spaarbank Doetinchem.

Wil je meer weten over Klets&Koek of lijkt het jou ook leuk om te komen, neem dan contact op met Jasmijn Wagenaar, jasmijnwagenaar@presentachterhoek.nl.