Nieuws

Vrouwen Klets&Koek overhandigen schilderij ‘Vrijheid’ aan Mark Boumans

13 maart 2020

Twee vrouwen van de multiculturele vrouwengroep Klets&Koek hebben tijdens de bijeenkomst in het kader van Internationale Vrouwendag in het Onland een zelfgemaakte kunstwerk overhandigd aan de Doetinchemse burgemeester Mark Boumans. Ze spraken hierbij de hoop uit dat het kunstwerk een mooie plek krijgt op zijn kantoor.

De vrouwen van Klets&Koek maakten in de week voor Internationale Vrouwendag dit schilderij met als thema ‘vrijheid’. Voorafgaand werd er gepraat over wat vrijheid voor iedereen betekent. Vrijheid is voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond niet vanzelfsprekend. Er kwamen mooie woorden naar voren, zoals respect, eigen mening uitspreken, tolerantie, liefde, veiligheid en jezelf zijn.

Nieuwkomersvrouwen uit hun isolement halen en hen verbinden met Nederlandse vrouwen. Dat is het doel van Klets&Koek, een project van Present Doetinchem. Vorig jaar maart vond de eerste vrouwenochtend plaats in Doetinchem. Sinds een jaar komen nu maandelijks tientallen vrouwen van alle leeftijden en uit alle windstreken bij elkaar. Vrouwen uit onder andere Afghanistan, Eritrea, Somalië, Syrië, Irak en Doetinchem. Of ze nu iets creatiefs doen of gezellig met koffie en koek kletsen over kinderen en lekker eten, Klets&Koek verbindt. Vriendschappen ontstaan, talenten worden gedeeld en de vrouwen leren van elkaar.

De multiculturele vrouwenochtend wordt iedere eerste dinsdag van de maand gehouden bij Blend, van 9.30-11.30 uur. Alle vrouwen, jong en oud, en uit alle culturen zijn van harte welkom om elkaar in een veilige en prettige omgeving te ontmoeten. Aanmelden kan bij Lobke Mateman, T 06 36207158 of lobkemateman@presentdoetinchem.nl.