Vacature flex-vrijwilliger – mix statushouders

In het kader van ons project Meet&Mix zoekt Present Doetinchem vrijwilligers voor de functie van:

Flex-vrijwilliger in een mix met statushouders

De opzet

Het betreft een Presentproject samen met statushouders in samenwerking met ‘Samen Doetinchem‘ en het gaat om het  uitvoeren van praktische en sociale projecten in een gecombineerde groep van ‘nieuwe en oude’ Doetinchemmers.

Statushouders in Doetinchem zoeken soms een zinnige dagbesteding, willen hun netwerk vergroten en oefenen graag de taal. Wat is er leuker dan samen met een paar Doetinchemmers een Presentklus aan te pakken? Samen een verwilderde tuin bij een zieke oudere leegruimen, samen de kinderkamer verven zodat het meisje weer een eigen plek heeft of samen wandelen met ouderen. In deze ‘samenprojecten’ maken we groepjes van 2 of 3 Doetinchemmers en 2 of 3 statushouders.  Deze projecten worden vooralsnog uitgevoerd op dinsdagochtenden en we doen dit in samenwerking met ‘Samen Doetinchem‘.

Je taak

Je maakt deel uit van een flexgroep, die we mixen met statushoudende Doetinchemmers. Je bent inzetbaar op dinsdagmorgen tussen 10.00-12.00u en je voert minimaal 6 projecten per jaar uit. Per project ben je ongeveer 1,5 tot 2 uur aan de slag. Er kan gevraagd worden om eigen gereedschap mee te nemen om het project uit te voeren. Zowel dames als heren zijn van harte welkom om zich aan te melden als flex-vrijwilliger voor deze gemixte groep. Het betreft een vrijwilligersfunctie; er is de mogelijkheid voor een onkostenvergoeding.

Projecten

Alle projecten vinden plaats in de gemeente Doetinchem (inclusief Gaanderen en Wehl). Je kunt aangeven welke projecten je voorkeur hebben: praktische projecten of sociale projecten.

Je kwaliteiten

Je weet van aanpakken, je hebt een hart voor kwetsbare mensen en je vindt het leuk om met statushouders te werken. Je bent breed inzetbaar en je vindt het leuk om in groepsverband anderen te helpen.

Begeleiding

Voordat je als flex-vrijwilliger aan de slag gaat krijg je een instructie. Eén keer per jaar is er een bijeenkomst voor alle flexwerkers. In deze bijeenkomst evalueren we de werkwijze en passen deze zo nodig aan.

Interesse?

Heb je interesse om als flexwerker in een mix met statushouders aan de slag te gaan, neem dan contact op met Lobke Mateman: lobkemateman@presentdoetinchem.nl.