Verhalen

Rotary knapt verwaarloosde tuin op

Drie vrijwilligers van de Rotaryclub Doetinchem en vier flexvrijwilligers van Present hebben in juni de verwaarloosde tuin van een alleenstaande vrouw opgeruimd. Door omstandigheden was de tuin de afgelopen twee jaar ernstig verwilderd. De vrouw vond dit vreselijk en daarom klopte haar begeleider van Zozijn aan bij Present voor hulp. Gelukkig maken vele handen licht werk en was de tuin na twee uur opgeruimd. “Wel prettig dat we zo snel klaar waren, want het was erg warm weer” en “Fijn dat we iets hebben kunnen betekenen voor mevrouw”, waren twee reacties na afloop.

Rotary regelmatig in actie

Groepen vrijwilligers vanuit de Rotary zetten zich regelmatig in voor hun medemensen via Present. Dit was het vierde Presentproject dat ze oppakten in 2023. Al eerder hielpen ze dit jaar een Doetinchemmer bij het sausen van zijn keuken. Daarnaast werd er in januari een bingo georganiseerd voor bewoners van een woonlocatie van Sensire en in maart werd er gesjoeld met bewoners van een locatie van Siza. “We vinden het super fijn dat de mensen van de Rotary zich op deze manier willen inzetten voor een ander”, vertelt Josefien Nahuis van Present Doetinchem, “Ze ontmoeten op deze manier ook mensen die ze anders niet zo snel zouden tegenkomen in hun eigen sociale netwerk. Dat maakt het een win-win situatie”.

Na de zomer zal de tuin verder worden opgeknapt. In overleg met de vrouw en haar begeleider wordt er dan door een vrijwilliger van Present een plan gemaakt om de tuin onderhoudsarm aan te leggen. Op deze manier kan de bewoonster het samen met haar begeleider goed bijhouden.

Doe mee!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag een leuke ontmoeting met mensen, waarbij je hen helpt bij een klus in huis of tuin en/of een moment van aandacht biedt? Neem dan contact op met Present en wij zoeken een passende klus: josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl of T 06 4860 8993.