Contact maakt hulp ontvangen leuk!

14-12-2017

De laatste zaterdag van november kwam een groep mensen bij elkaar voor een reünie. Het ging om deelnemers aan de verdiepingsreis van Inspiratienetwerk Tijd voor Actie over Bonhoeffer afgelopen zomer. De reis was bedoeld om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en hun visie op de samenleving. Daarom was deze reünie ook anders dan anders: naast een hoop gezelligheid en genieten van het weerzien, wilde de groep ook samen wat betekenen voor mensen in de samenleving.

Via Present zijn ze aan de slag gegaan bij een aantal kwetsbare burgers in Ede. Verrassend en gastvrij werd de ontmoeting ervaren. De bewoners zorgden voor wat lekkers en vertelden soms open over hun leven.

Daarnaast werd er hard gewerkt. Een heel aantal keer werd zand naar de stort gereden. Zo werd de tuin van een alleenstaande vrouw weer glad, om in het voorjaar te gaan bewerken. Ook is er gesausd bij een oudere echtpaar. Uit de grond van hun hart waren ze blij en dankbaar met de hulp. Een tuin van een jonge vrouw werd onder handen genomen. Zij heeft de zorg voor haar zieke moeder op zich genomen en wilde de tuin onderhoudsvriendelijker hebben. Een vrijwilliger vertelt: “Mooie mensen! Het viel me op dat ze het erg moeilijk vonden om hulp te aanvaarden. Zelf geven ze liever dan ontvangen. Ik hoop dat onze aanwezigheid daar wat verandering in heeft kunnen brengen. Hulp ontvangen is moeilijk, maar door contact kan het leuk worden!’

Dan merk je dat een Presentproject niet alleen om de klus zelf gaat. ‘Afgezien van het feit dat de tuin op orde wordt gebracht, denk ik dat onze aanwezigheid ook een hart onder de riem was.’

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com