Wat worden die ramen mooi!

18-05-2021

Vorige week heeft een groep jongeren uit de parochie gemeente in Wageningen zich ingezet voor de ouderen van woonzorgcentrum Bethanië in Ede. Vanwege de corona-maatregelen was contact in de woonkamers niet mogelijk, maar daar hadden zij iets op bedacht; er werd contact gemaakt via het raam door raamschilderingen. Wat begon met leuke tekeningen voor de ouderen, eindigde in hele gesprekken met de ouderen via de raamschilderingen. ‘Hoe oud bent u?’, ‘Waar komt u vandaan’, ‘Wat zijn uw hobby’s’, ‘Hoe heet u?’, zomaar een aantal vragen die op het raam werden geschreven en waarop de ouderen antwoorden via hun kant van het raam. Ook werden er spelletjes gedaan, woorden geraden, boter-kaas-en-eieren; op allerlei manieren werden de ouderen betrokken bij de raamschilderingen. De ouderen genoten er zichtbaar van. ‘De ouderen vonden het fantastisch, ze waren erg enthousiast over het contact wat ze hadden met de jongeren en genoten daar enorm van. Veel ouderen hebben zich in het afgelopen jaar eenzaam gevoeld, maar zulke lichtpuntjes maken hun dag weer goed’, aldus het zorgpersoneel. Zie de foto’s om een beeld te krijgen van de ochtend!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com