Acties

Kerstactie 2023

Wat fijn dat je een kerstpakket wilt samenstellen!

Update 27 november:
Inmiddels zijn we begonnen met het koppelen van vrijwilligers aan mensen die een pakket + bezoekje willen ontvangen. De eerste match is al gemaakt! Deze week zal er al een pakketje bezorgd worden, dit kon niet wachten tot eind december ivm de omstandigheden van de ontvanger van het pakketje.
Gezien het aantal aanmeldingen van zowel vrijwilligers als ontvangers hebben we het formulier gesloten. Heeft u nog vragen over deze actie, neem dan contact met ons op.

Update 21 november:
In de weken voorafgaand aan 20 november hebben ruim 30 hulpverleners zo’n 45 cliënten aangemeld die graag een pakketje ontvangen. Op dit moment, 21 november, zijn er ruim 40 vrijwilligers die zich aangemeld hebben om een pakket samen te stellen, kortom, er is nog ruimte voor enkele vrijwilligers! Wil je nog mee doen? Lees dan onderstaande informatie goed door en meld je aan dmv het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Doelgroep: Naar wie gaan de kerstpakketten?

Net als vorig jaar richten we ons op alleenstaanden en echtparen zonder thuiswonende kinderen die in kwetsbare omstandigheden leven door beperkte financiën en netwerk. Echter, na vragen van diverse hulpverleners stellen we dit jaar de actie ook open voor gezinnen, de focus ligt dan wel op de ouder(s) van het gezin. Het is dus niet de bedoeling bijvoorbeeld een speelgoedpakket samen te stellen voor de kinderen. Met deze actie koppelen we maximaal 40 vrijwilligers aan ontvangers.

Door een kerstpakket te maken en persoonlijk langs te brengen laat je merken dat er aan hen gedacht wordt en dat ze er niet alleen voor staan. Daarnaast is de inhoud van het kerstpakket een mooie verrassing die de kerstdagen net iets mooier maakt. De ontvangers van de pakketten worden aangemeld door professionele hulpverleners.

Waarmee vul je een pakket?

  • We communiceren naar hulpverleners dat de waarde van het pakket rond de €15 is. Het gebaar is belangrijker dan een waardevolle inhoud.
  • Tips: Kaarsen, kerstversiering, chocolade (kerstkransjes), marshmallows, chocolademelk, shampoo, kerstbrood, een tijdschrift, handcrème etc. Doe er ook een leuk kerstkaartje bij!

Tijdspad opgeven, samenstellen en langsgaan

  • Uiterlijk 30 november informeren wij je aan wie je gekoppeld bent. Je ontvangt dan ook informatie over de ontvanger. 
  • Van 18 tot 24 december, de week vóór de kerstvakantie, kan je het pakket langsbrengen.

Persoonlijk langsbrengen, waarom?
Iedere keer zien we weer dat het persoonlijk contact het meest waardevolle deel is van een actie als deze. Voor ontvangers is het een enorme verrassing zijn om te zien dat mensen de tijd en moeite nemen om persoonlijk het pakket te bezorgen. Vaak vinden ze het heel bijzonder dat een groep dit zomaar doet, dat ze doen wat ze beloven, dat ze de tijd nemen om langs te gaan en dat ze met respect behandeld worden. Tegelijk kan je hierdoor zien waar het pakket terechtkomt, en voor wie je dit alles hebt samengesteld.

Heb je vragen? Neem contact met ons op via info@presentede.nl of 06-22059256