Even voorstellen

22-02-2021

Vanaf 1 februari hebben wij een nieuwe collega, Thomas Steenbergen zal gaan werken als algemeen coördinator. Hieronder stelt hij zich voor.

Je gaven en talenten mogen inzetten, om het leven van mensen een klein beetje mooier te maken. Dat is toch gewoon een droombaan? Het vormt voor mij in ieder geval een motivatiebron om dit werk te doen. Vanaf 1 februari 2021 zal ik als algemeen coördinator aan de slag gaan bij Present Ede.

Als student aan de CHE in Ede ben ik in contact gekomen met Present Ede door als ‘flexer’ en groepenbegeleider diverse projecten op te pakken. Voor mij is Present dus geen onbekend terrein en ik heb zelf ervaren hoe het werk van Present een blijvende, waardevolle, ervaring is. Ook nu nog kan ik mij projecten herinneren die jaren geleden plaatsvonden.

Na mijn studie GPW ben ik in Ede blijven wonen en getrouwd met Henriette. Samen hebben wij twee kinderen. Ik vind het mooi om als inwoner van Ede het vrijwilligerswerk in deze omgeving mede vorm te geven.

Wat mij in het bijzonder aanspreekt aan het werk van Present is dat het zo’n grote impact heeft op levens van mensen. Een kleine klus kan een grote verandering teweeg brengen. Wat mij aanspreekt in de missie en visie van Present is de grote rol die gelijkwaardigheid en verbinding krijgt. Hulp is geen eenrichtingverkeer: De vrijwilliger en de hulpontvanger hebben beiden iets te bieden en te ontvangen. Zo kan een project net zoveel impact hebben op de vrijwilliger als op de hulpontvanger.

Veel mensen zijn bereid zijn hun medemens te helpen. Maar wie is die medemens die hulp nodig heeft? En hoe kan je die hulp het beste bieden? Ik heb zelf ervaren hoe belemmerend die vragen kunnen werken. Stichting Present kan die vragen op een goede manier beantwoorden en zo een stevige brug slaan tussen de vrijwilliger en hulpontvanger. Ik kijk er naar uit om, samen met collega’s en de vele vrijwilligers, dit werk in Ede vorm te blijven geven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com