Fijne feestdagen!

22-12-2021

Het was midden in de zomer, toen ik me opeens in het kerstverhaal waande. Samen met een groep vrijwilligers was ik op bezoek bij een mevrouw. De vrijwilligers, de een een roller, de ander een trap in de hand, zouden bij mevrouw een kamer gaan schilderen.

Toen we binnen kwamen was mevrouw druk bezig in de keuken met koffie, thee én wierook. Want, zo vertelde ze, van oorsprong kwam zij uit het land van de ‘wijzen het oosten’. Zoals de wijzen uit het oosten wierook gebruikten om Jezus te verwelkomen, zo gebruikte zij wierook om de gasten te verwelkomen. Wat een manier om ontvangen te worden!

Niet veel later gingen de vrijwilligers aan de slag en het zou een mooi project worden waarin mevrouw werd meegenomen in het enthousiasme van de vrijwilligers en zelf ook ging schilderen.

Toen ik weg ging besefte ik dat het waar is: Ieder mens heeft iets te bieden. Even waren de rollen omgedraaid: Niet de vrijwilligers, maar mevrouw verraste ons. Het droeg bij aan het gevoel van gelijkwaardigheid tussen de vrijwilligers en mevrouw. Samen hebben ze iets gegeven én ontvangen. Soms is dat het belangrijkste wat je kunt doen: De ander de ruimte bieden om jou iets (terug) te geven. Van wie kan jij iets ontvangen?

We wensen u fijne feestdagen en een mooi 2022 toe!

Coördinatoren Present Ede

Thomas Steenbergen

Christel Riemersma

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com