Geef licht – Geef liefde een gezicht

20-12-2018

Licht

Ik weet het nog goed: mijn eerste Present project, bijna 7 jaar geleden. In een klein krakkemikkig huisje woont een vrouw alleen. Op het moment dat ik de drempel van het huis overstap, is het net alsof ik een paar jaar terug in de tijd ben gegaan. Het huis is vol, wat donker en stoffig. Haar man en zoon zijn overleden. Mevrouw heeft al die jaren niks weg gedaan. Een stoel, waarvan de zitting kapot is, vertelt de herinneringen van haar gezin. Ze moet hem wegdoen om ruimte te creëren, ruimte in haar hoofd en in haar huis, en wij mogen haar daarbij helpen. Stapels oude kranten en kapotte spullen worden in een aanhanger geladen, terwijl mevrouw met haar hulpverlener aan de keukentafel toekijkt. De scheve deur van de schuur wordt opengedaan. Hier is in geen jaren iemand geweest. Oud en verroest gereedschap ligt op de grond, overal spinnenwebben en lege stoffige flessen. We halen alles leeg, de raampjes worden zichtbaar als de klimop wordt weggesnoeid. Licht….

In mijn jaren bij Present heb ik veel geleerd en ben zo veel mensen tegengekomen. Bijzondere mensen, krachtige en kwetsbare mensen. Mensen met barsten in hun leven. Maar juist door die barsten mag Present het licht laten schijnen. Licht van de 1000-en vrijwilligers die hun tijd gaven aan iemand die het nodig had. Wat een prachtig werk!

Afscheid

Mijn tijd bij Present Ede en Present Wageningen is na bijna 7 jaar tot een einde gekomen. Half januari rond ik mijn werkzaamheden bij Present Ede en Present Wageningen af en neem ik afscheid van mijn collega’s, het bestuur en de vrijwilligers. Gelukkig is het geen definitief loslaten, maar een kwestie van elkaar anders vasthouden. Vanaf februari zal ik werkzaam zijn als regio-adviseur bij Present Nederland en mag 20 stichtingen (waaronder Ede en Wageningen) adviseren en begeleiden bij het runnen van hun Present stichting. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt, hoewel ik liever een paar extra handen had voor Present Ede en Present Wageningen. Het is tijd voor nieuwe handen. Van wie die zijn is nog niet bekend. Daar zal in de loop van 2019 meer duidelijkheid in komen.

Voor nu kijk ik met grote dankbaarheid terug op de afgelopen jaren. Hoe leuk is het als je werk voelt als spelen, als je hobby.
De contacten en de samenwerking met iedereen, hebben me doen beseffen dat je Present niet in je eentje bent: Present zijn doe je samen. Dank je wel daarvoor!

Mede namens mijn collega’s, Anne-Frouk en Arja, en het bestuur, wens ik iedereen hele fijne feestdagen, met licht om te ontvangen en een licht om te zijn voor die ander.

Moniek Kars

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com