Geslaagde crowdfunding voor Present Ede

31-07-2018

€3500 was er nodig om de klusbus van Present Ede te financieren. De bus die meerdere keren per week door Present Ede wordt ingezet tijdens klusprojecten, werd de afgelopen 3 jaar gefinancierd door de Vallei Autogroep. Toen deze sponsoring ten einde liep besloot de stichting een crowdfunding te starten om te bus over te kunnen nemen.

Present Ede is sinds 2009 actief en weet elk jaar weer meer mensen te mobiliseren iets voor een ander te betekenen. Vorig jaar stonden 650 vrijwilligers klaar om Edenaren te helpen die een beperkt netwerk hebben, onvoldoende financiën en een beperking in de gezondheid. Mensen die de uitgestoken handen goed kunnen gebruiken! Met elkaar knappen ze verwaarloosde tuinen op, maken een verwaarloosde woning weer schoon en knappen kinderkamers op. Ook zijn er sociale activiteiten: bingo met vluchtelingen, pannenkoeken bakken met mensen met een verstandelijke beperking en wandelen met ouderen. “Vrijwilligers bepalen met wie, wanneer, wat en hoe vaak ze iets willen doen,” aldus algemeen coördinator Moniek Kars. “Eenmalig iets met jouw gezin of met je collega’s kan dus ook. Of maandelijks aan de slag met je studiegenoten. Present organiseert, matcht en begeleid de projecten.”

Inmiddels is de klusbus van Present onmisbaar geworden tijdens de projecten. Afval wordt ermee naar de stort gebracht, inboedels worden verhuisd en tuingereedschap wordt naar de klus gebracht. Gelukkig was binnen een maand het benodigde bedrag voor de overname van de klusbus behaald. En zelfs nog meer. Moniek Kars: “Het extra geld kunnen we gebruiken voor de vaste lasten zoals de verzekering en de wegenbelasting, en voor de brandstof natuurlijk!” Dit dankzij vele donateurs en supporters. Zij konden in ruil voor een donatie een Present Pen, een taart van de coordinator, een bierproeverij met de voorzitter of zelfs loopbaanbegeleiding krijgen. De kerken NGK De Pelgrim, GKV Zuid en de Schuilplaats, gaven een gift of hielden een speciale collecte voor de aanschaf van de bus.

Maar ook bedrijven, organisaties en verenigingen deden mee: Gemeente Ede, CHE, Waaijenberg Verhuizers, Alfa Accountants en Adviseurs, Navigators Studentenvereniging Wageningen. Woonstede, Wageningen Universiteit & Research, Bzzzonder Kindercentrum, Gemeente Wageningen, Flow Motive, Food of Cultures, Zilliz, Van der Toorn Personenschade, Protestantse Kerk Wageningen, Ten Donkelaar Administratie en Advies, en AllRound Training Ede. Als beloning voor een donatie mochten zij hun logo op de bus laten plaatsen. Met dank aan Riko Reclame voor de bestickering!

Heeft u de bus al zien rijden in Ede? Wij zijn present! U ook?

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com