“Het was leuk!”

19-04-2022

Na 7 jaar vrijwilligerswerk te hebben gedaan voor Stichting Present en meegewerkt te hebben aan ruim 30 projecten, heeft onze trouwe vrijwilliger Annelies nu afscheid van ons genomen. We hebben haar gevraagd wat het vrijwilligerswerk voor haar betekend heeft.

Annelies vertelt:
“In 2015 zocht ik vrijwilligerswerk en toen hoorde ik van Present. Ik ben op gesprek gekomen en kon toen meteen al aan de slag als flex-vrijwilliger. Als flex-vrijwilliger deed ik samen met een paar andere vrijwilligers klussen bij mensen thuis zoals verven, tuinieren, spullen afvoeren naar de stort of schoonmaken.

Mensen die geen netwerk hebben, die geen kring van mensen om hen heen hebben staan, die mensen hebben mijn hart. Ik vind het mooi om die mensen te helpen, al is het maar door hen te laten merken dat er aan diegene gedacht wordt. Ik vond het ook fijn om een praatje te maken met de mensen die je kwam helpen. We hebben nooit hele lange gesprekken gevoerd, maar gewoon even het contact, dat was heel waardevol. Ik vond het ook altijd bijzonder dat mensen mij toelieten. Je laat toch vreemden toe in je huis, mensen die je niet kent maar daardoor wel komen te weten wat er speelt. Best bijzonder dat mensen dat deden!

Het vrijwilligerswerk via Present heeft mij geholpen om te zien wat er allemaal speelt in de stad. Er zijn zoveel mensen die bijna geen netwerk hebben. Ik vond het heftig om te zien dat mensen in zo’n situatie kunnen belanden.

Bijzondere klussen
Verschillende klussen zullen mij bijblijven. Ik denk aan een alleenstaande meneer in een vervuild huis. We gingen helpen met schoonmaken. In de koelkast troffen we een pan met eten aan dat hij van de buren ontvangen had. Er stond zoveel schimmel op het eten dat ik de pan echt niet meer schoon kon maken. Het raakte mij dat je het zover kunt laten komen dat je eten gewoon laat beschimmelen…

Een andere klus die mij bijblijft was bij een mevrouw waar we de tuin gingen doen. Zij had zoveel spullen in huis verzameld, dat ze ons niet binnen durfde toe te laten.

Ook kan ik mij een alleenstaande moeder herinneren die we zouden helpen in corona tijd. Toen we daar aankwamen bleek dat mevrouw last van haar keel had. Haar hulpverlener heeft toen besloten dat we niet naar binnen konden, omdat mevrouw eerst een test moest doen. Mevrouw barste toen in tranen uit… ze had er zo naar uitgekeken dat we zouden komen om te helpen…

Ik vond het vrijwilligerswerk leuk om te doen en ik raad het anderen zeker aan. Het is gezellig om met anderen te klussen, en je wordt je bewust wat er in je omgeving speelt. Heel waardevol! Het was leuk!”

Bedankt!
We willen Annelies heel hartelijk bedanken voor haar verhaal en haar inzet van de afgelopen jaren! We hebben haar als afscheid een cadeautje gegeven dat te maken heeft met waar het bij Present om draait: ontmoeting! We wensen Annelies met het cadeautje van een mok, thee en wat lekkers, nog vele mooie ontmoetingen toe!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com