Nieuws

Impactday EH: 1 dag, 12 vrijwilligers!

25 maart 2024

Bedankt voor wie jullie waren als groep: open, enthousiast, omkijkend naar de ander.

Het zal maar over je gezegd worden! Op 21 maart ging een groep van 12 studenten van de EH een hele dag aan de slag via Present Ede. Aan de hand van hun kunde en voorkeuren zijn mooie projecten gevonden waar zij van betekenis konden zijn.

In de ochtend ging twee groepjes aan de slag in twee verpleeghuizen voor een wandeling, een quiz en het opknappen van een tuintje. Het andere groepje ging schilderen in een woning van de Johanniteropvang. En na het schilderen, als ‘finishing touch’ ook nog de ramen zemen!

Bedankt dat jullie meneer hebben geholpen! Hij is superblij met zijn geverfde woning!
(Hulpverlener Johanniteropvang)

In de middag werden er 2 projecten uitgevoerd. Een groep ging schilderen in een andere woningen, terwijl de rest vertrok naar het AZC in Deelen. Eerst met de peuters in het AZC, en daarna met de kinderen die van school kwamen, werd er een gezellige spelletjesmiddag georganiseerd.

Het waren mooie, waardevolle projecten, waar de groep van betekenis konden zijn. En ergens, misschien nog een beetje ongrijpbaar, werd er ook iets van wederkerigheid ervaren. Een van de jongeren verwoordde het zo: ‘je krijgt er niet iets voor terug, maar ook weer wel.’