Netwerk Dien je Stad ontvangt Bruggenbouwer Award

11-12-2018

Een verrassing tijdens het Ontmoetingsfeest van maandagavond 10 december in Ede: Maries van Hek, projectleider van Netwerk Dien je Stad, werd onverwachts op het podium geroepen. Hij nam de eerste Bruggenbouwer Award in ontvangst. Deze award wordt uitgereikt aan organisaties of mensen die zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid in Ede.

Bruggenbouwers
De Bruggenbouwer Award wordt uitgereikt door Present Ede. De award voor Netwerk Dien je Stad is de eerste in een reeks van 12 Bruggenbouwer Awards die de komende maanden uitreikt worden. Met deze awards viert Present Ede haar 10-jarig bestaan. Want wie jarig is, trakteert.
In Ede worden al 10 jaar bruggen gebouwd tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn. Het gaat om mensen die niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. In dit bruggen-bouwende werk staat Present Ede niet alleen. Ook Netwerk Dien je Stad is een voorbeeld van zo’n Edese bruggenbouwer.

Netwerk Dien je Stad
Netwerk Dien je Stad is het lokale vrijwilligersnetwerk in Ede van jongeren van 15 tot 30 jaar die zich vrijwillig inzetten voor hun kwetsbare stadgenoten. Deze organisatie viert net als Present Ede haar 10-jarig jubileum. Netwerk Dien je Stad richt zich op een brede doelgroep kwetsbare mensen in Ede van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden. Met de inzet van jongeren wordt er hulp en netwerk geboden aan deze mensen. Kijk voor meer informatie op dienjestad.nl.

Meer awards
Gedurende het hele jaar zullen in totaal 12 Edese Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Wat deze bruggenbouwers gemeen hebben is dat ze zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid. De volgende award wordt uitgereikt in januari 2019. De reeks awarduitreikingen wordt in december 2019 afgesloten met een Bruggenbouwerslunch voor alle awardwinnaars. Zij mogen als introducé iemand meenemen die ook een bruggenbouwer is voor de Edese samenleving.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com