Said Alouati ontvangt Bruggenbouwer Award

21-01-2019

Foto: Niek Stam

Said Alouati ontvangt tweede Bruggenbouwer Award

Niets vermoedend zat Said Alouati bij het overleg met zijn collega’s van Opella, toen de deur open ging. Moniek Kars en Arja Gort van Present Ede kwamen binnen met een verrassing. Said mocht de tweede Bruggenbouwer Award van Present Ede in ontvangst nemen. Deze award wordt uitgereikt aan organisaties of mensen die zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid in Ede.

Bruggenbouwers

De Bruggenbouwer Award wordt uitgereikt door Present Ede. De award voor Said is de tweede in een reeks van 12 Bruggenbouwer Awards die de komende maanden uitgereikt worden. De eerste award is in december uitgereikt aan Netwerk Dien je Stad. Met deze awards viert Present Ede haar 10-jarig bestaan. Want wie jarig is, trakteert.

In Ede worden al 10 jaar bruggen gebouwd tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn. Het gaat om mensen die niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. In dit bruggen-bouwende werk staat Present Ede niet alleen. Ook Said Alouati is een echte Edese bruggenbouwer.

Said Alouati

Said Alouati is werkzaam bij Opella en vanuit zijn functie onder andere betrokken bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en wordt ook wel bruggenbouwer tussen migranten en zorginstellingen genoemd. Hij heeft veel ervaring met diverse migrantengroepen in Ede en het inburgeren. Hij wordt regelmatig gevraagd om advies en zoekt zelf contact met Edenaren met een andere culturele achtergrond. Hij verbindt mensen en organisaties met elkaar. Ook Opella investeert in de verbindingen in de Edese samenleving en Said is daar een goede vertolker van.  Zo gaat hij regelmatig zwemmen met migranten ouderen, zet zich in voor Samen voor Ede (een platform voor diversiteitsvraagstukken in de gemeente Ede), weet verbindingen te leggen met de Marokkaanse en Turkse moskee en de samenleving. Said is veelzijdig en ontzettend vriendelijk, heeft een grote persoonlijke betrokkenheid juist voor mensen die wat moeilijker mee kunnen komen in onze maatschappij. Bescheiden en overdonderd nam hij de award in ontvangst: “Ik doe dit heel graag, eigenlijk voelt mijn werk niet als werk. Het is gewoon wat ik fijn en belangrijk vind om te doen.” En zijn droom? Hij wil graag meer omzien naar elkaar binnen en buiten de migranten gemeenschap.

Meer awards

Gedurende het hele jaar zullen in totaal 12 Edese Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Wat deze bruggenbouwers gemeen hebben is dat ze zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid. De volgende award wordt uitgereikt in februari 2019. De reeks awarduitreikingen wordt in december 2019 afgesloten met een Bruggenbouwerslunch voor alle awardwinnaars. Zij mogen als introducé iemand meenemen die ook een bruggenbouwer is voor de Edese samenleving.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com