Team en Bestuur

Operationeel team


Thomas Steenbergen

Algemeen coördinator

Sociale projecten

Werkdagen:
maandag t/m donderdag

 

Christel Riemersma

Projectcoördinator

Praktische Projecten 

Werkdagen:
dinsdag t/m donderdag

Bestuur

Sjoerd Spoelstra – Voorzitter

“Er zijn voor de ander, praktisch en doelgericht.”
Ik was al een tijdje aan het rondkijken hoe ik mij naast mijn contacten in de eigen kerk zou kunnen inzetten voor de mensen in Ede en omgeving. Via de kerk kende ik Stichting Present Ede. Ik heb in het verleden een paar keer meegedaan aan een project van Present en was gelijk enthousiast over de opzet. Toen ik gevraagd werd als Penningmeester heb ik niet lang na hoeven denken. Ik draag graag mijn steentje bij aan Present Ede en Wageningen om het daarmee mede mogelijk te maken om de mensen in Ede en Wageningen die het nodig hebben een zetje in de rug te kunnen geven.

 

 

Leontine van EckLeontine van Eck – Secretaris en groepenbegeleider

“Present helpt mensen om weer te ontdekken dat je op een eenvoudige manier een ander blij kunt maken. Je geeft wat je hebt…..!”
Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Present. Ik kreeg een goede indruk van de manier waarop vrijwilligers en hulpvragers begeleid worden. Ze worden niet ‘het bos in gestuurd’, maar de wederzijdse verwachtingen worden duidelijk gecommuniceerd. Toen ik gevraagd werd voor het bestuur heb ik vrij snel positief gereageerd, omdat ik graag mijn tijd en talenten wil inzetten voor iets waar ik enthousiast over ben! In de afgelopen jaren ben ik vrijwilliger geweest bij een welzijnsorganisatie, in de kerk en op de basisschool. Deze ervaringen neem ik mee om het werk van Present verder uit te bouwen.

 

 

Eric Grauss – Penningmeester

Als het net even anders was gegaan (Herman van Veen)
Mensen zijn mijns inziens in de kern grotendeels gelijk.  Allemaal hebben we dezelfde behoeftes of dat nu eten en drinken betreft, veiligheid en zekerheid of liefde en geborgenheid. Het grote verschil tussen de één en de ander is dat het leven net even anders is verlopen. Dit vertaalt zich voor de één in voorspoed en voor de ander in tegenspoed. Ik heb de mazzel dat het leven voor mij tot nu toe voorspoedig is verlopen. Om me heen zie ik echter helaas dat niet iedereen dat kan zeggen. Met leden van de kerk waar ik onderdeel van ben, hebben we inmiddels meerdere projecten mogen uitvoeren met Present. Mijn motivatie daarbij is mensen, die de nodige tegenwind in hun leven hebben gehad, een duwtje in de rug te geven. Toen ik dus werd gevraagd om in het bestuur mee te werken, heb ik daar ja opgezegd. In de verwachting dat ik daarmee, weliswaar indirect, mensen verder kan helpen.

 

Johan Schuitemaker – Algemeen bestuurslid & groepenbegeleider

Hallo buurman, zal ik je daar even mee helpen?
Ik geloof dat iedereen er diep van binnen voor open staat om anderen te helpen. Om er te zijn voor elkaar. In onze directe omgeving – ouders, kinderen, vrienden – doen we dit al continu! Maar vaak komen we niet veel verder dan dat. De wil is er misschien wel, maar de drempel om iets extra’s te doen in de straat, wijk of stad bij mensen die je niet kent, maar het zo verschrikkelijk hard nodig hebben, is vaak te hoog. Want waar zou je dan moeten beginnen?
Voor mij is Present de perfecte organisatie die je helpt om die drempel over te stappen. Zij hebben de kennis, ervaring en netwerk om dit voor jou te organiseren. Samen met Present heb ik ooit ook mijn eerste stapjes gezet in de wereld van het vrijwilligerswerk. Eerst als groepenbegeleider en nu ook als bestuurslid. En als je hier eenmaal mee begint dan wordt die drempel steeds kleiner. En dan is de missie van Present geslaagd!

A-je-to!

Ries Brouwer – Algemeen bestuurslid

Iedereen wil wel iets doen voor een ander…

Alleen hoe maak je deze intentie concreet. Je kent geen mensen die jou vragen om een klusje op te knappen. Alleen is niet zo gezellig. En wanneer moet ik dat dan doen? Er zijn voldoende ‘beren’ op de weg die je tegen kunnen houden. Maar wanneer je eenmaal de ervaring hebt gehad hoe leuk het is om samen een klus te doen; wanneer je ervaren hebt hoe mensen in de problemen kunnen komen omdat ze zelf het overzicht niet meer hebben; of wanneer je ziet hoe fijn mensen het vinden wanneer je met hen aan het werk gaat, dan smaakt het vanzelf naar meer. Daarom is Present ook zo waardevol.

Ik ben altijd actief geweest op het terrein van welzijn en zorg, maar vaak vanuit de hulpvragerskant. Het intrigeert me om nu eens aan de kant van de vrijwilliger te staan. Ik heb ervaren, en meegemaakt, wat vrijwillige inzet voor meerwaarde aan de hulpontvanger kan geven. Er is een wederkerigheid in het doen van vrijwilligerswerk. Je geeft je inzet en tijd, maar krijgt er ook weer zoveel voor terug aan ervaring, inzicht in mensenlevens, contacten met mensen buiten je eigen levenssfeer.  En ja, vaak ook waardering.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com