Vacature studentenbegeleider

Zet jij studenten aan het werk?

Er gaan regelmatig groepjes studenten via Present aan de slag op de dinsdagavond. Speciaal voor deze avonden zoeken wij één of twee mensen die het leuk vinden groepjes studenten te begeleiden bij hun vrijwilligerswerk.

Als studentenbegeleider heb je een organisatorische rol: je gaat voorafgaand aan een project op projectbezoek bij de hulpontvanger, samen met één van de studenten, de betrokken hulpverlener en (in het begin) een Presentmedewerker; je bent tijdens het project aanwezig bij de start en afsluiting; en je draagt zorg voor de administratie rondom het project. We verwachten dat je als studentenbegeleider communicatief vaardig bent, een praktische instelling hebt en beschikt over inlevingsvermogen.  Voor elk project dat je begeleidt is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Kijk hieronder voor een meer gedetailleerde taakbeschrijving van de functie.

Heb je belangstelling of wil je meer weten, neem dan contact op met Els van Schijndel, algemeen coördinator, via 06 3626 1524 of els.van.schijndel@presenteindhoven.nl.

Taakomschrijving van een studentenbegeleider:

 • Als studentenbegeleider begeleid je eens in de twee (of vier) weken een groepje studenten bij hun project. Naast de dinsdagavond ben je nog een paar uurtjes kwijt aan regelwerk rondom het project. In totaal kost het begeleiden van één project ong. 8 uur.
 • Bij het begeleiden van een groep studenten:
  • Organiseer je het projectbezoek voorafgaand aan het project. Tijdens het projectbezoek wordt kennis gemaakt met hulpontvanger en hulpverlener en worden concrete afspraken gemaakt over de uitvoering van het project en over de manier waarop de hulpontvanger bij dit project betrokken wordt. Tijdens het projectbezoek gaat een student en evt. een Presentmedewerker van het kernteam mee.
  • Werk je de afspraken uit die worden gemaakt tijdens het projectbezoek.
  • Informeer je de groep studenten over de gemaakte afspraken. 
  • Onderhoud je het contact met de hulpverlener tijdens het verdere traject.
  • Begeleid je de uitvoering van het project, d.w.z. dat je in ieder geval aanwezig bent bij het opstarten en afsluiten van het project en dat je in de tussentijd telefonisch bereikbaar bent. 
  • Neem je na afloop van het project contact op met de hulpverlener en stuur je de groep een bedankbrief, de foto’s die gemaakt zijn en een evaluatieformulier.
  • Stuur je de formulieren, brieven en foto’s van het project naar degene die de administratie doet.
 • Tijdens het hele traject kun je een beroep doen op een Presentmedewerker van het kernteam. Deze Presentmedewerker blijft eindverantwoordelijk voor het project.

Als studentenbegeleider heb je recht op een vergoeding per project.