‘De lach en het geluk op hun gezicht is onbetaalbaar.’

06-01-2020

Ieder jaar organiseert het Leger des Heils W&G Overijssel een kerstviering voor gezinnen die  kampen met gebrek aan financiële middelen en gezondheidsproblemen. Op deze manier hebben de gezinnen samen een leuke tijd. Het is ieder jaar een gezellig samenzijn, waar ook de kinderen erg van genieten.

Terwijl de kinderen lekker knutselen en spelen in de indoor speeltuin van Zalencentrum De Waarbeek, wordt de avond extra sfeervol door een optreden van Gospelkoor Benediction. Drie eerstejaars studenten van Saxion Social Work helpen via Present om deze avond tot een succes te maken. Zij geven via de stichting invulling aan hun stage en deze kerstviering is de eerste in een serie projecten die ze gaan uitvoeren.

Op de kerstviering zijn ongeveer 50 kinderen aanwezig, waarover de studenten zich met veel plezier over ontfermen. Er wordt samen geknutseld en spelletjes gedaan. ‘Natuurlijk ben je wel druk,’ zegt studente Jeanine Westerhof, ‘maar een lach en het geluk op hun gezicht is onbetaalbaar.’

Waarom heeft Jeanine juist Present in de arm genomen voor het doen van vrijwilligerswerk? ‘Present helpt mij bij het vinden van vrijwilligersprojecten die mij passen. Het diverse aanbod en het in contact kunnen komen met verschillende mensen en doelgroepen sprak mij erg aan. Op deze manier verwerf ik veel kennis, over de meest uiteenlopende sectoren. Present slaat voor mij een brug tussen studie en praktijk.’

‘Door bij deze Kerstviering aanwezig te zijn, ben ik mij er nog bewuster van geworden dat de maatschappij waarin ik leef meerdere gezichten heeft,’ vertelt Jeanine. ‘Ik, maar ik denk ook veel andere mensen, zien niet altijd alle gezichten van onze maatschappij. Het is belangrijk dat wij ons verantwoordelijk voelen voor iedereen die in onze maatschappij leeft.’

Dit artikel verscheen op 25 december 2018 in Huis aan Huis

Foto’s: Chantal van der Burgt