Present steekt kwetsbare moeders een hart onder de riem op moederdag

20-05-2020

Present Nederland heeft samen met hun partner Coca-Cola European Partners Nederland de krachten gebundeld om iets te kunnen betekenen voor de kwetsbare medemens in deze tijd. Zo hebben medewerkers van Coca-Cola kaartjes gestuurd en de donatie van 4.400 bossen tulpen mogelijk gemaakt voor de kwetsbare mensen waar Present mee in contact staat.

Present ontwikkelt tijdens de coronacrisis nieuwe initiatieven om naar elkaar om te blijven zien. Wie iets wil betekenen in deze tijd, wordt gekoppeld aan mensen die hiermee geholpen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, een voedselpakket voor iemand ophalen bij de voedselbank, een groep vriendinnen die lekkere dingen bakt voor zorgpersoneel, het versturen van kaarten etc.

Met het mooie aanbod van Coca-Cola European Partners Nederland om 4400 bossen tulpen ter beschikking te stellen  en 700 potplanten zijn we dan ook meteen enthousiast aan de slag gegaan! De tulpen worden bezorgd bij bijvoorbeeld mensen met psychische problemen, alleenstaande moeders in problematische situaties, via de thuiszorg bij ouderen die eenzaam zijn, enz.

In Enschede werden op 10 mei, moederdag, 1400 tulpen gebracht naar de jonge moeders die worden ondersteund door Jarabee, Kadera en moeders die afgelopen jaar geholpen zijn door een groep vrijwilligers vanuit Present. De lockdown duurt nu twee maanden en juist de kwetsbare inwoners van Enschede hebben het daarmee moeilijk.  Er werden 72 moeders blij gemaakt met een prachtige bos tulpen en de goodiebags  die beschikbaar gesteld werden door M-Pact. Vrijwilligers van o.a. studentenvereniging A.S.V. Taste, Navigators Studentenvereniging Enschede, collega’s van Holland Casino en flexers van Present hebben de tulpen rondgebracht. Door een praatje te maken met de bewoner ontstonden er op die dag korte, maar kostbare en onvergetelijke ontmoetingen.