‘Wat wij normaal vinden, is voor een redelijk groot deel van de stad niet normaal‘

22-06-2020

‘Als bedrijf willen wij betrokken zijn bij de inwoners van Enschede. Present biedt deze mogelijkheid op een laagdrempelige manier. Omdat je ook op een andere manier met je collega’s bezig bent, is een project bij Present een win-win situatie.’

Aan het woord is Elselie de Jong van het bedrijf AllroundTechnology, bronzen partner van Present. Voor het tweede jaar op rij zet het bedrijf zich in voor de inwoners van Enschede door een dag praktische hulp te bieden. In verband met de coronamaatregelen doen ze dat deze keer in vier ploegen en op twee verschillende plekken in de stad.

Hulp achter de voordeur en in de buurt

De eerste twee groepen gaan in toerbeurt aan de slag bij Peter*. Hij woont alleen, maar is door allerlei problemen het overzicht in en om zijn huis verloren. Zijn sociale netwerk is beperkt en hij heeft geen financiële middelen om dit op te lossen. Zijn hulpverlener schakelde de hulp van Present in en er werd een match gemaakt met de collega’s van AllroundTechnology. Er wordt deze dag volop gesnoeid, opgeruimd en veel rommel kan worden afgevoerd. Peter vertelt achteraf dat hij erg onder de indruk is van de kracht van de groep: samen ben je sterk en lukt het daadwerkelijk om in één dag een tuin helemaal op te knappen!

De andere twee groepen helpen om de Zuiderspeeltuin, onderdeel van Stichting Enschedese Speeltuinen, op te ruimen en de speeltoestellen schoon te maken. De stichting is geheel afhankelijk van vrijwilligers, dus voor dit soort praktische klussen is alle hulp welkom.

Elselie vertelt: ‘Het raakt me over het algemeen toch dat, als het goed met je gaat, je makkelijk in een soort bubbel gaat leven. Het is goed om te beseffen dat wat wij normaal vinden voor een redelijk groot deel van de stad niet normaal is. Het geeft voldoening om een helpende hand te bieden!’

Op de foto: De collega’s van AllroundTechnology poseren in de Zuiderspeeltuin. Op de voorgrond directeur Erik Jan de Jong met zijn vrouw Elselie (HR)

*De naam Peter is vanwege zijn privacy niet zijn echte naam

Foto’s: Chantal van der Burgt