Lichtpuntjesactie succesvol van start

15-12-2020

Voor het eerst organiseert Present Enschede de LichpuntjesActie voor de winterperiode. Vrijwilligers brengen hierbij drie keer een kort bezoek aan een eenzame of kwetsbare stadsgenoot. In totaal  hebben zich 56 vrijwilligers aangemeld om in de maand december op bezoek te gaan. We laten een aantal van hen aan het woord:

Karin:
Ze vond het cadeautje dat ik meenam leuk. Maar ik geloof dat ze het meest blij was met het contact, want ze vertelde huilend over dingen die ze had meegemaakt. Ze vindt het fijn dat ik nog 2 keer terug wil komen.

Georg
De puzzel chocoladeletter die ik meegenomen had vond ze leuk. Ik heb een gezellig gesprekje gevoerd met mevrouw. Ze is blij met haar nieuwe poezen. Ik had het idee dat ze het bezoekje op prijs stelde.

Simone
Ik ben er iets langer dan een uur bij mevrouw geweest. We hebben over alles gepraat. Eerste 10  min was ze haar cadeautjes, die ik had meegenomen aan het inspecteren. Ze was verbaasd dat ze een parfumfles aantrof. Die kreeg ze van mijn dochter en spoot er lekker wat op. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt: ik ga haar les geef op haar iPad.  Die had ze nog niet zo lang en kon wel wat uitleg gebruiken.  Ze is een sympathieke vrouw. Heeft alles netjes geordend in haar huis en veel foto’s van haar kinderen en kleinkinderen

Kim
Ik ben nu 2 keer bij mevrouw geweest en ze heeft honderduit gekletst over haar verleden en wat ze allemaal heeft meegemaakt. 
Ze maakt heerlijke kopjes koffie en het uur is zo weer rond gekletst. Ze is een kind uit een gezin van 10 kinderen dus kan mij veel vertellen hoe dat was voor haar vroeger. Ze vindt het maar een rare tijd nu met Corona en vind het erg leuk dat ik bij haar langskom. We hebben samen een mooie kerstbal opgehangen op de feestdagen dit jaar. 

We hopen de LichtpuntjesActie in januari en februari te kunnen vervolgen. Ook dan zijn bezoekjes nog steeds van harte welkom! Aanmelden kan via deze link.