‘Je kon zien dat de hulp haar energie gaf om zelf ook mee te doen’

22-08-2019

“Betrokkenheid bij mensen en iets kunnen bijdragen voor iemand die weinig inkomsten en een klein netwerk heeft, is mijn reden om mij in te zetten via Present”, vertelt flexer Gien Schoester. “Ik vind het fijn dat je aan een concreet, eenmalig project kunt deelnemen op een door jou gekozen datum.”

Deze keer is de groep flexers aan de slag geweest bij de jonge Paulien*. Ze stond op het randje van huisuitzetting en er moest hoognodig iets aan haar tuin gedaan worden. Echter had ze hier zelf niet het netwerk en de financiële middelen voor. Margreet en de rest van de flexers hebben hard gewerkt om de tuin weer toonbaar te maken. “Mooi om het verschil te ervaren tussen hoe de hulpontvanger ons begroette en hoe we afscheid namen. Je kon zien dat de hulp haar zelf ook energie gaf om mee te doen.”

N.B. Op de foto staat Margreet op de voorgrond en niet Gien

*Paulien is niet haar echte naam

Dit artikel is verschenen in Huis aan Huis van 21 augustus 2019

Foto’s: Chantal van der Burgt

De bloemen worden iedere maand gesponsord door Jumbo Brouwerijplein.