Bedenkt goed wat je met je emmer plafondverf/saus doet

20-04-2017

Op vrijdag 24 maart ging ik samen met Frits aan het klussen bij een hulpvraag in Vaassen. Het plafond moest geschilderd worden in  op de muren kwam behang.  Gelukkig had Mannes nog een grote emmer plafondverf (ook wel saus genoemd, maar dit klinkt zo culinair vind ik) met wel 18 liter thuis staan van een andere klus. Dus deze konden wij goed gebruiken. (meer dan voldoende voor het plafond in ieder geval)

Aangekomen  in de woning van de hulpvraag bleek het behang met bijbehoren niet aanwezig. Gelukkig heb ik van mijn “rijpere” (oudere klinkt zo oneerbiedig) Presentcollega’s geleerd dat we moeten kunnen improviseren. Dit ligt mij bijzonder goed omdat ik hier en daar wel eens een steekje laat vallen. (“waar is de grondboor Gerard, die zou jij toch meebrengen…..”:() Na kort overleg met de hulpontvanger is Frits aan het sauzen gegaan en ben ik met de hulpontvanger naar de Hubo gereden en hebben we samen de benodigde spullen aangeschaft.

Inmiddels had Frits het plafond klaar en heb ik de behangtafel opgezet en heb ik een lesje behangen gekregen van  behangmeester Frits. Wat een efficiëntie en maatwerk. Weer wat geleerd. De klus was zo klaar en konden we de spullen opruimen. Omdat de behangtafel in de achterbak van de auto lag had ik de emmer met saus/verf op de achterbank gezet. Ik had nog een halfuur voor dat ik een afspraak had en moest nog tanken, eten en opfrissen. Toen ik bij het tankstation stond keek ik automatisch even naar mijn achterbank die compleet wit bleek te zijn…..inderdaad de emmer met plafondverf ook wel saus genoemd was omgevallen en de deksel heeft er blijkbaar niet bijzonder goed opgezeten. Ook kwam er al wat witte saus uit de deurportalen lopen. Ik moest opnieuw improviseren….maar dat bleek wel lastig. Met mijn jas heb ik nog geprobeerd de vloer van het tankstation schoon te maken maar het werd alleen maar erger, dus toch maar even gebeld met de opzichter van het station. Thuis bleek de emmer leeg en de auto vol.

Gelukkig was het op waterbasis en is inmiddels alles weer schoon , zelfs de auto is schoon. Ook de vloer bij ons thuis is weer schoon maar dat was ook wel nodig om het gezellig te houden. (was natuurlijk zo naar binnen gelopen) Kortom bedenk goed wat je met je emmer verf/saus doet.