JCI `t Gelre opnieuw Present!

16-10-2018

Door projectleider Mirjam Rooseboom

Sinds een paar maanden ben ik  vrijwilliger via Present maar dit was voor mij de eerste keer dat ik een project alleen begeleidde.

Ik viel met mijn neus in de boter: de jonge ondernemers van JCI `t Gelre hadden zich gemeld om een project  te doen met een man of zes. Het werd een woning waar al eerder mensen van Present hadden helpen opruimen. Nu werden de puntjes op de i gezet; het huis was leeg en schoon en hoefde alleen nog fris geschilderd te worden. Bij het  projectbezoek kwam Sven Bekamp namens de groep en verder was de hulpverlening aanwezig en de zoon van de vrouw die het huis bewoont en die op het moment wegens ziekte elders verblijft. En ik dus namens Present. Iedereen was het eigenlijk met elkaar eens over wat er gedaan moest worden en hoe dat het beste kon…eerlijk gezegd voelde ik me een beetje overbodig!

Drie dagen later was het zover en begon de ploeg om 8 uur met hun karwei (en dat op hun vrije zaterdag!). Ik was er wat eerder net als de zoon; hij had heel hard gewerkt om alles schilder klaar te maken… de woonkamer was leeg, alle gaatjes in de muur waren dichtgesmeerd overal waar dat nodig was, zat al afplaktape.  Al snel kwamen de mensen van de schilderploeg binnendruppelen. De sfeer was opgewekt, iedereen zag het zitten en ging snel aan het werk. Ze hadden tot 12.u dus er was geen tijd te verliezen. Ik heb nog even een groepsfoto gemaakt en wat andere foto’s en ben toen vertrokken…ik liep anders maar in de weg en dit kwam wel goed!

Reina is om 12 uur nog even gaan kijken en bevestigde dat het huis enorm opgeknapt was. Een prachtig resultaat met hartelijke dank aan de mannen en vrouw van JCI `t Gelre!