Nieuw collega!

10-03-2015

Mijn naam is Richard Kooiman. Ik woon in Epe en ben bijna 27 jaar getrouwd met Lammy. Samen hebben wij 2 kinderen. Onze dochter studeert en woont in Amsterdam en onze zoon doet dit jaar examen en is druk bezig met studiekeuze.

 De laatste 22 jaar heb ik als medisch maatschappelijk werker in de Isala te Zwolle gewerkt en was daarnaast lid van de ondernemingsraad. Sinds september 2014 ben ik volledig afgekeurd vanwege een spier- en stofwisselingsziekte welke zich plots openbaarde. Concreet betekent dat voor mij dat ik beperkt energie heb en beperkt kan lopen en staan. Langzaamaan breek ik mijn spieren af. Dus ik ben zuinig met energie maar de wil om van alles te doen is er nog volop.

Naast mijn werk was ik actief in het vrijwilligerswerk (o.a. schoolbestuur en diverse nevenfuncties) Enkele jaren geleden kwam ik, als lid van de diaconie van de Regenboogkerk in Epe, in aanraking met stichting Present en toen ik eind vorig jaar thuis kwam te zitten vanwege mijn gezondheid ging ik op zoek naar activiteiten die bij mijn interesse en mogelijkheden passen. Ik hoop dat in stichting Present te hebben gevonden. Lichamelijk werk (klussen) kan ik niet meer maar administratieve ondersteuning en begeleiden van projecten hoop ik wel aan te kunnen. Zo kan ik nuttig zijn én me nuttig voelen en hoop ik Present te zijn waar dat nodig is.