Het was bijzonder!

27-03-2019

‘Wat heb ik er van genoten om samen met de kinderen een ochtend door te brengen met de ouderen in Ermelo!’ (kinderwerker)

Vanuit de Evangelie gemeente Ermelo hebben 40 kinderen zich, samen met hun enthousiaste kinderwerkers, ingezet om de ouderen een bijzondere ochtend te bezorgen. Achteraf hebben de kinderen en kinderwerkers ook zelf genoten van deze geslaagde en bijzondere ochtend!

Van presentatie, projectbezoek, voorbereiding tot aan de uitvoeren. Groep 5 t/m 8 kon dit allemaal. Zij zijn een goed voorbeeld van een groep die alle stappen van Present Ermelo heeft door lopen. In de presentatie benoemde kinderen al hoe belangrijk het is om iets voor een andere te helpen, maar ook het belang om hulp te vragen! ‘Hulpvragen is niet erg, iedereen is weer ergens anders goed in.’ (meisje, 12 jaar)
We kunnen cakejes versieren, spelletjes spelen, zingen en knutselen! ‘Luisteren en dingen uitleggen is ook belangrijk, niet alle ouderen snappen alles.’ (jongen, 9 jaar)

De projectdag verliep goed. ‘Wat een verassing zoveel kinderen om mij heen. Zelf heb ik geen contact met mijn kleinkinderen…. Dit is extra genieten.’ (bewoonster Dillenburg)
‘Kinderen zingen zo vrijuit. Ik zat vroeger op een koor, maar zing al jaren niet meer. Het was fijn om weer eens kinderliedjes te zingen!’ (bewoonster Ijsvogel)

‘Mogen wij vaker langs komen?’ (jongen, 10 jaar)

Tegen de bewoners van Zorggroep Noord-West Veluwe in Ermelo willen we zeggen: Bedankt voor uw gastvrijheid!

Samen met je kinderen iets betekenen voor je omgeving? Dit kan bij Present Ermelo. De coördinatoren komen graag langs om met het hele gezin na te denken over wat zij, eenmalig, kunnen betekenen in Ermelo.  Lees meer