Acties

Verlicht Ermelo

Verlicht Ermelo Wintereditie

Verlicht jij ook Ermelo deze winter?
Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat de winter een gezellige periode is met familie, kaarsjes en lekker eten. Wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? De winter kan heel lang duren als de mensen om je heen wèl veel bezoek krijgen en wèl andere leuke dingen ondernemen. 

Stichting Present Ermelo organiseert deze winter ‘Verlicht Ermelo wintereditie’ om de winter voor deze gezinnen een beetje te verlichten!
De pakketten worden samengesteld door vrijwilligers en komen terecht bij hulpontvangers van maatschappelijke organisaties (zoals GGz-Centraal, Sociaal Team Ermelo en Buurtgezinnen Ermelo). In 2021 heeft ‘Verlicht Ermelo wintereditie’ 15 ontmoetingen opgeleverd!  

Verhalen over de Present ontmoetingen zijn te lezen op Ermelo Nieuws en op onze Facebookpagina.  

Hoe doe jij mee?
Dat kan dit jaar op verschillende manieren!

  • Meld je aan bij ‘Verlicht Ermelo’ om een winterpakketje samen te stellen voor iemand die dat kan gebruiken. Het samengestelde pakketje geef je persoonlijk af bij de hulpontvanger(s). 
  • Geen tijd om een pakketje samen te stellen? Steun ‘Verlicht Ermelo’ door een pakket te doneren! Dat kan heel simpel door dit jaar je eigen pakket door te geven of als werkgever een paar extra kerstpakketten te bestellen en af te leveren bij ons.
  • In Harderwijk lanceren ze dit jaar: KerstMissie. Zij zoeken vrijwilligers voor het inpakken van kerstpakketten op 21 december , op locatie. Ben jij graag achter de schermen bezig met andere vrijwilligers? Kijk dan voor informatie op de site van KerstMissie. Ook hiervoor kan je aanmelden bij Verlicht Ermelo.
  • Steek jij graag je handen uit de mouwen door pakketten klaar te maken voor de bezorging of bezorg je graag pakketten die al klaar staan? Ook dat kan in Ermelo.

Inhoud pakketten
Het pakket wordt samengesteld door mensen die zich aanmelden. Dit kan natuurlijk als gezin, als vriendengroep, sportteam, collega, individu etc. De inhoud? Denk dan aan speelgoed, leuke tijdschriften of iets lekkers voor bij de koffie, etc. Er wordt ook steeds vaker een ‘belevenis’ in de pakketten gedaan: een aanbod van de samenstellers om samen met het ontvangende gezin naar de speeltuin te gaan, samen spelletjes doen, of samen eten etc.  

Meer informatie over het opgeven en de ontmoeting:    

  • Opgeven kan tot en met 22 november door het invullen van dit aanmeldformulier.   Geef hierbij aan hoe jij je graag inzet voor een ander.
  • Nadat je aanmelding is ontvang je meer informatie. 
  • De hulpverlener zorgt voor een uitgebreide omschrijving van de hulpvrager(s), zodat je voorbereid een pakket op maat kunt maken.
  • De kosten hiervoor komen voor jouw/jullie rekening, ’t is jullie cadeau! 

Voor wie is deze actie?    

De ontvangers van deze actie worden door hulpverleners bij ons aangemeld. Zo weten wij zeker dat jullie inzet bij mensen terechtkomt die dit echt nodig hebben. Het is goed voor jullie als vrijwilligers om je er bewust van te zijn dat je soms in aanraking komt met moeilijke situaties. De reactie van de ontvanger(s) kan ook anders zijn dan verwacht. Een medewerker van Present is bereikbaar op 06-15176063 voor eventuele vragen.