Present Gouda en Rabobank Hollandse IJssel verlengen samenwerking

12-07-2019

Stichting Present Gouda en Rabobank Hollandse IJssel tekenden op dinsdag 9 juli een nieuw convenant waarmee zij hun samenwerking verlengen. Hiermee kan de stichting weer minimaal een jaar rekenen op steun van de bank bij de aanpak van sociale en praktische hulpvragen in Gouda.

In de regio Gouda en Krimpenerwaard is de Rabobank begin dit jaar hervormd tot Rabobank Hollandse IJssel. De bank is al jaren een trouwe partner van Present Gouda, de stichting die maatschappelijke hulpvragen in de regio koppelt aan groepen vrijwilligers die komen helpen. Door de aflopende voorgaande overeenkomst en de veranderingen bij de Rabobank, wilden de partijen de samenwerking opnieuw onderstrepen.

Monique Overes-Lingen en Marcia Sellenraad van de afdeling Marktbewerking, Communicatie en Coöperatie hadden de eer om namens de Rabobank te tekenen. Van Stichting Present Gouda waren algemeen coördinator Annet Perdijk en coördinator MVO Bedrijven Femke de Caluwé aanwezig. Met veel plezier en bovenal trots is de samenwerking weer bezegeld.

Het partnership van Rabobank Hollandse IJssel is een belangrijke steun voor Present Gouda. Samen staan zij sterker wanneer het aankomt op het nemen van sociale verantwoordelijkheid in de stad Gouda. Tevens kan de stichting beroep doen op diensten, materiaal en kennis die de bank beschikbaar stelt. Onder andere met deze support is de stichting in staat om met hun vrijwilligers wekelijk diverse Gouwenaren te helpen op sociaal gebied of met praktische klussen in en om het huis, waar zij zelf niet toe in staat zijn.

De verlening van de samenwerking is voor Stichting Present Gouda één van de hoogtepunten in een speciaal jaar. De stichting viert het hele jaar 2019 het tienjarig jubileum met diverse evenementen en andere activiteiten. Het vervolg van de samenwerking met Rabobank sluit hier goed bij aan. De stichting is dit jaar extra bezig met toekomstplannen om ook de komende tien jaar van waarde te kunnen zijn voor de stad. Een samenwerking met Rabobank Hollandse IJssel maakt het mogelijk om uitdagende doelen te stellen en is tevens een mooi signaal naar andere Goudse bedrijven die mogelijkheden zoeken om meer maatschappelijk betrokken te zijn.

Lees meer...