Thanks & Giving Away 2018

07-08-2018

Ben jij dankbaar voor wat je hebt en wil je samen met je moeder, vader, partner, vriend(in) of collega iets uitdelen aan iemand anders die je niet kent? Of ken je iemand die een ‘lichtje’ in de donkere wintermaanden kan gebruiken?

Dit jaar organiseert Present Gouda wederom het Thanks & Giving Away project!

Het doel van het project is het stimuleren van het omzien naar elkaar en het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen mensen; jong en oud. Vanuit dankbaarheid van wat je zelf hebt iets geven aan een ander.

Tijdens de looptijd van dit project (van 23 november t/m 31 december 2018) wordt de laatste maand van het jaar hopelijk net iets ‘lichter’ voor hen die dit kunnen gebruiken.

Wat ga je doen?

Je ontvangt per mail de uitleg van dit project. Het is de bedoeling om als groep minstens 4 keer iets extra’s te doen (gedurende 1 maand) voor iemand die een stukje aandacht en bemoediging goed kan gebruiken. Die zich wellicht eenzaam voelt in de voor anderen zo gezellige feestmaand.

Je wordt gekoppeld en krijgt een naam en adres van iemand toegewezen. Dit kan een oudere zijn, jongere, zieken of gezonden, gezinnen, eenzamen etc. Present vraagt vooraf via hulpverleners of de desbetreffende ‘lichtjesontvanger’ open staat voor het ontvangen van ‘lichtpuntjes’ tijdens de looptijd van het project.lichtpuntjes

Jullie wordt gevraagd in deze periode (Thanksgiving) het verschil te brengen in de vorm van iets lekkers, een kaart, een kerststukje, een kerstpakket, een letterlijk ‘lichtje’ (geen echt kaarsje of waxinelichtje), een gedicht, een boekje, een bloemetje enz. Eigen invulling is natuurlijk heel erg leuk. Daarnaast is een extra bezoekje, een spelletje doen, samen even dat boodschapje halen of dat ene kleine klusje in huis wellicht ook erg welkom.

De aanmeldingen van  lichtjesbrengers en -ontvangers worden via de website van Present Gouda verzameld.

Als hulpverlener van een lichtjesontvanger kun je iemand aanmelden. Alvorens de aanmelding (via de website) is het van belang dat je de cliënt ingelicht hebt (en akkoord hebt gevraagd) over het ontvangen van ‘lichtpuntjes’ tijdens deze actie. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld door Stichting Present Gouda. We hopen natuurlijk op voldoende vrijwilligers die zich aanmelden om te kunnen matchen. Hierdoor kunnen we echter geen garantie geven dat we aan alle aangemelde begunstigden een groep kunnen koppelen. Dit in de communicatie naar de begunstigde aub meegeven.

Aanmelden vrijwilligers

Aanmelden begunstigde via hulpverlener

We hopen met elkaar vele lichtpuntjes te kunnen brengen rond Thanks & Giving Away!

Uiterlijke aanmeldingsdatum van groepen en begunstigden:  23 november 2018

 

Lees meer...