Dit is Present

Dit zijn wij

Op veel plekken in Nederland zijn we Present. We hebben tientallen lokale stichtingen die deel uitmaken van het landelijk netwerk, zo ook in Groningen. Al vele vrijwilligers vonden via ons hun weg naar kortdurende projecten in hun eigen buurt of regio. Hun werk vormt een welkome aanvulling op de bestaande professionele hulpverlening. Daarbij is zo’n project doorgaans voor de hulpgever en de ontvanger verrijkend.

Via Present Groningen komen we bij veel mensen over de vloer. Tal van vrijwilligers gaan via ons voor een dag of dagdeel aan de slag. Opruimen, schoonmaken, schilderen of gewoon een bakje koffie en een luisterend oor. Het kan allemaal via Present Groningen.

Present Groningen is een zelfstandige stichting met een lokaal team en een eigen bestuur. Verder hebben wij een comité van aanbeveling. Hieronder lees je wie we zijn en waar je ons voor kunt bellen of mailen.


Het team

Hieronder kun je kort kennismaken met onze medewerkers.

Babette Versloot

Directeur
06 30356227

"Present Groningen is een club van doeners. Er zijn veel mensen in Groningen die zich niet gezien voelen, die er alleen voor staan. Maar wij geloven dat er net zo veel mensen in Stad zijn die heel graag de handen uit de mouwen willen steken, die graag iets voor een ander willen betekenen. Ik geniet ervan om dat contact te faciliteren en op die manier bij te dragen aan een leefbare stad waar mensen elkaar op waarde schatten. Zonder grote woorden, maar gewoon door te doen."

Mariëtte van der Beek

Projectcoördinator
06 30326029

"Bij Present openen we deuren voor vrijwilligers die anders gesloten blijven. Laagdrempelig, met aandacht voor de persoon, zonder oordeel, dat vind ik belangrijk. Stille armoede maakt ons werk hard nodig. We leven samen met mensen in armoede zonder hulpnetwerk en daar zijn verbinders als wij voor nodig om dat zichtbaar te maken. Ik ben trots op de vrijwilligers die dat zien, en dit netwerk willen zijn!"

Tjerk Riemersma

Projectcoördinator
06 18228314

""Een samenleving waarin 'noaberschap' de gewoonste zaak van de wereld is." Daar wil ik in leven en daar wil ik een steentje aan bijdragen en met elkaar aan bouwen. Present zet zich in om mensen voor elkaar in beweging te krijgen. Prachtig vind ik dat! Met veel enthousiasme ga ik hier dan ook aan de slag."

Henka Havinga

Coördinator Sinterklaasactie, Projectbegeleider kinderkamers

"Ongeveer twaalf jaar geleden leerde ik Present kennen door iemand die er zou gaan werken, maar het niet meer zag zitten. Ze vroeg mij of ik haar plaats zou willen innemen en zo is het gekomen. Ik had nog nooit van Present gehoord, maar daar kwam snel verandering in. Ik werk 12 jaar later nog steeds bij Present omdat ik natuurlijk het team leuk vind! En het is mooi om te zien hoe veel mensen er zijn die iets willen betekenen voor hun medemens die het niet zo goed heeft. En dat je ook het besef bij hen ziet dat er ook een andere kant in de samenleving is.

Françoise van der Boom

Projectbegeleider

"Ik zet mij voor Present in omdat ik het belangrijk vind om mensen bij elkaar te brengen en om mensen die het minder hebben te helpen. Op deze manier hoop ik, ook vanuit mijn Christen zijn, er aan bij te dragen om deze stad liefdevoller en vriendelijker te maken, een stad waar mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen."

Karel Eggen

Projectbegeleider

"Bij Present denk ik te kunnen doen wat ik na mijn sinds kort vervroegd pensioen van plan was te gaan doen, namelijk verschil te kunnen maken ten behoeve van mensen die zich financieel en maatschappelijk niet of nauwelijks kunnen redden. Het goede van Present vind ik de nodige samenwerking met de bij hulpvragers betrokken professionele hulpverleners. Daarmee kan Present een passende aanvulling zijn. Een geweldige eye opener vind ik de unieke invalshoek die Present kiest, namelijk de wensen en mogelijkheden van vrijwilligers(groepen). Door deze centraal te stellen geloof ik dat onze hulpvragers de grootste kans lopen goed 'bediend' te worden. Ik ga ervoor dit te ondersteunen als projectbegeleider."

Andries van der Heide

Stagebegeleider,  Coördinator tijdcollectes en ICT  (06 30645722)

"Het mooie aan Present vind ik dat we hulpvragers en vrijwilligers(groepen) bij elkaar brengen. En dat we dat doen via hulpverleners zodat het niet blijft bij éénmalige hulp maar dat het vaak een begin is van een structurele verbetering van de leefomstandigheden van de hulpontvanger. Ik ben dankbaar dat ik daarbij op mijn manier Present mag zijn."

Aline Waalewijn

Coördinator administratie

"Al jaren ken ik Stichting Present. Als vrijwilliger, coördinator en nu mag ik achter de schermen bijdragen aan het succes van de Presentformule. Zo kan ik op een manier die bij mij past Present zijn. Wat ik zo mooi vind aan Present? Dat iedereen met zijn eigen tijd en talent Present kan zijn."

Vacant

Administratief medewerker

"Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk en vind je het leuk om administratieve werkzaamheden te doen in een enthousiast en gezellig team? Dan moet je zeker even contact met ons opnemen via info@presentgroningen.nl"


Bestuur

Hieronder kun je kort kennismaken met onze bestuursleden.

Fred van Dorp

Voorzitter bestuur

In het dagelijks leven: Directeur zorg bij Oosterlengte, ouderenzorgorganisatie in Oost-Groningen.


Ik ben al een aantal jaren betrokken bij Present Groningen, eerst als lid van een klusteam en als één van de Sinterklazen bij de jaarlijkse actie en sinds 2019 ook als voorzitter. Ik ben enthousiast over het doel van Present, waarbij mensen uit totaal verschillende delen van de samenleving met een praktische inslag met elkaar in contact komen. Als voorzitter vind ik het erg mooi om met het bestuur en de medewerkers van het kantoor dit mogelijk te maken

Marijke Verbokkem

Secretaris bestuur

Ik ben Marijke Verbokkem, 48 jaar oud, in het dagelijks leven ben ik coördinator van de Huurdersraad van Nijestee (woningcorporatie met 14.000 sociale huurwoningen in de stad Groningen). De Huurdersraad bestaat uit 11 huurders die Nijestee op beleidsniveau adviseren wat mensen nodig hebben om prettig en betaalbaar te wonen, en ik help hen daarbij.

Wat spreekt mij aan in het werk van Present? Dat Present mensen stimuleert om een helpende hand te bieden aan anderen, door dit te organiseren voor zowel de hulpgever als de hulpontvanger. Ik denk dat Present daarmee iets unieks te bieden heeft. Als bestuurslid zet ik mij daar graag voor in! 

Theo Mosselaar

Penningmeester bestuur

In het dagelijks leven: Werkzaam als financieel bedrijfsadviseur bij Noorderlicht Controllers & Adviseurs waar ik ook eigenaar van ben. Samen met mijn collega’s ondersteunen en adviseren wij ondernemers bij hun administratie en jaarwerk.

Een aantal jaar geleden deed ik al eens mee met een Present project. Het spreekt me aan hoe je via een Present project er heel praktisch kan zijn voor je medemens. Het werk van Present vind ik dan ook een erg mooi voorbeeld van het uitleven van de Bijbelse boodschap in het omzien naar je naaste. Toen mij gevraagd werd om na te denken over een plek in het bestuur, was dit een belangrijke motivatie. Ik wil mij graag inzetten voor het meer omzien naar elkaar.

Bert Kuiken

Algemeen bestuurslid

In het dagelijks leven: Mijn dagelijkse werk verricht ik bij ABNAMRO bank waar ik me vooral bezig houd met financiering van grote bedrijven.

Vanuit mijn achtergrond ben ik opgevoed met de gedachte dat de mensen die daartoe in staat zijn, ook wat horen te doen voor de medemens, voor diegenen die een helpende hand nodig hebben, die niet zoveel geluk hebben of niet de mogelijkheden of het netwerk hebben om het helemaal zelf te redden. Omzien naar elkaar. De activiteiten van Present passen vrijwel 1 op 1 op die gedachte. Toen ik gevraagd werd om de geledingen van Present te komen versterken was dat geen moeilijke beslissing. Present laat zien hoe je op een relatief eenvoudige manier heel veel goeds kunt doen door de handen uit de mouwen te steken. Naast de hulp aan de ander, geeft het jezelf ook een fijn gevoel iets te kunnen betekenen. Van harte aanbevolen.


Comité van Aanbeveling

Wij hebben al jaren een Comité van Aanbeveling, de leden dragen Stichting Present Groningen een warm hart toe.

Ruth Peetoom

Voorzitter De Nederlandse ggz

Mensen die klem zitten, bijvoorbeeld omdat ze schulden hebben, gedoe met de familie, mentale problemen of alles tegelijk, kunnen alle hulp gebruiken. Mensen zijn er voor elkaar. Dat gelooft Present niet alleen, ze maakt het elke dag mogelijk.

Martijn Boer

Directeur Zorgweb/De VoorzieningenWijzer

Werken vanuit die simpele, maar toch zo belangrijke kernwaarde; Omzien naar elkaar. Wanneer iemand er zelf even niet meer uitkomt, zorgen dat er iemand is die je net even dat duwtje in de rug kan geven zodat je weer verder kunt. Dat is wat Stichting Present mogelijk maakt. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen er zijn voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Juist nu!

Sieger Dijkstra

Ondernemer in o.a. de energie transitie, bestuurder en maatschappelijk betrokken.

We zijn niet alleen in de wereld om te halen maar ook om te brengen. Present Groningen helpt mensen die hulp kunnen gebruiken en maakt het voor iedereen eenvoudig om daar een steentje aan bij te dragen.

dr. Ron van den Hout

Bisschop van Groningen – Leeuwarden

Wat we vroeger spontaan als buren voor elkaar deden, moeten we in deze tijd van meer anonimiteit organiseren. Stichting Present helpt u daarbij. Als u een hulpvraag hebt of als u hulp kunt bieden, meldt u zich dan. We brengen u met iemand in contact en maken een match. We kunnen elkaar op een heel praktische manier helpen.

Henk Kooistra


De formule van Present brengt vele onvoorziene verbindingen tot stand. Kerkmensen staan tuinen te wieden van bijstandsmoeders en bankmanagers sauzen de kinderkamer van een asielzoeker. Dat heet ‘geven om niet’, een oeroud principe dat overigens in de samenleving te veel gemist wordt en recht tegenover het ‘ieder voor zich’ staat. Heel mooi!

Wim Moes

Alfa-college

....

Berend Roorda

RUG

....

Evert Jan Veldman

Dominee Nieuwe Kerk Gron. en Diaconaal predikant Protestantse Gemeente Gron.

"Ik stond aan de wieg van de Stichting Present in Enschede en was vanuit de Protestantse Kerk Nederland lid van de klankbordgroep voor de landelijke stichting Present.De unieke aanpak van Present, waarin het aanbod van jouw tijd en wat jij te bieden hebt leidend is en Present vervolgens een match zoekt met een hulpvraag, motiveert mij om Present aan te bevelen bij een zo breed mogelijk publiek. De aanpak van Present biedt jou de mogelijkheid om van betekenis te zijn voor mensen die het op eigen kracht niet redden in deze maatschappij, zonder dat je bang hoeft te zijn om overvraagd te worden."


Present verbindt mensen in nood aan mensen die willen helpen. Zo’n brugfunctie steun ik van harte! Steunt u mee?