Meehelpen als school

Steeds meer scholen ontdekken een samenwerking met Present als manier om hun ‘sociaal kapitaal’ te ontwikkelen en te mobiliseren. De combinatie van kinderen, scholen en buurten vormt een unieke kracht. Bovendien is het erg leuk voor de kinderen. Ze ontdekken iets nieuws, mogen er op uit met hun vrienden en hebben stof tot nadenken.

‘Faith, fun & friends’

Als school betrokken bij de eigen buurt

Juist op school leren kinderen over hun toekomstige plek in de samenleving. Present kan uw school en/of uw klas begeleiden om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare mensen in hun eigen buurt. Zo ervaren ze het reilen en zeilen in de eigen wijk, komen ze in aanmerking met allerlei andere buurtbewoners en leren ze aandacht te hebben voor hun medebewoners van de buurt. De leerlingen en daarmee de scholen zijn op deze manier positief betrokken bij hun eigen buurt. Dit kan een mooie aanvulling zijn voor kinderen op het primair onderwijs.

Speciale werkwijze

Present is actief in het ontwikkelen van methoden om diverse doelgroepen te bereiken. Zo ontwikkelden we al eerder een werkwijze voor de inzet van gezinnen en voor het vormgeven van maatschappelijke stages. In beide voorbeelden ontdekten ouders en leraren in een nieuwe context nieuwe talenten van kinderen.

Eenzelfde uitkomst wordt ook nagestreefd door scholen die met leerlingen Present projecten doen, namelijk kinderen die maatschappelijke betrokkenheid leren door het te doen, en volwassenen die dáár weer van leren. Daar worden wij van Present erg enthousiast van!

De mogelijkheden

U kunt meedoen met uw school of klas. Deelname kan betekenen dat kinderen al jong kennis maken met dit actieve burgerschap door het in de praktijk te brengen in hun eigen buurt.

In samenwerking met de school begeleidt Present ook de oriëntatie van de klas en helpt deze te kiezen voor het juiste project in de eigen buurt. Welke mogelijkheden zijn er om je in te zetten? Welke eigen talenten hebben de kinderen of hoe ontdekken ze die?

Makelaar in contacten

Present begeleidt hun ontmoeting met bijvoorbeeld bewoners van een woongroep voor mensen met een beperking, cliënten van een zorgboerderij of ouderen in een verzorgingstehuis. Present werkt hiervoor nauw samen met de professionals in de wijk. We snappen dat dit gedeelte best een uitdaging kan zijn en staan hierin graag voor je klaar!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school?

Meld je aan of neem contact op voor een gesprek of presentatie.

Enthousiast?

Enthousiast en meteen een berichtje sturen? Deel het onderstaande bericht!

“Ik kwam dit tegen en wil het met je delen! Present biedt de mogelijk aan om iets voor een ander te betekenen en tegelijkertijd een activiteit samen te delen. Ik ben er enthousiast over. Meer informatie vind je op www.presentgroningen.nl/meedoen-als/school/.”